Koridori rekonstruisali 300 metara sa trideset šest miliona dinara

LESKOVAC

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je Grdelicu, zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i direktorom „Koridora Srbije“ Zoranom Babićem.

Razlog posete je obilazak rekonstruisane ulice Bore Pešića, gde su radove na rekonstrukciji izveli „Koridori Srbije“. Vredost radova je 36 miliona dinara, a dužina urađenog dela ulice je 300 metara.

Mihajlović podseća na važnost Koridora 10 zbog povezivanja Srbije sa okolnim zemljama, ali naznačava da ništa manji značaj nemaju ni male ulice unutar malih mesta.

„Kad se gradi jedan veliki auto-put mislim da je najteže meštanima okolnih mesta duž auto-puta. Ovo znači da vas nismo zaboravili, ali i kad radite sa gradonačelnikom Leskovca onda ne možete da kažete ne. Svaki njegov zahtev i želja da se nešto uradi, mora da se završi, jer je on vrlo uporan u tome. Uradićemo sve što smo se dogovorili, a samo tako možemo obezbediti bolje uslove života kako bi ostali da živimo u našoj zemlji.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da je saradnja lokalne samouprave sa Vladom Republike Srbije na visokom nivou.

 

„Zahvaljujući toj saradnji pravimo sportske objekte, kulturne manifestacije, ali i infrastrukturu. Počinjemo sa renoviranjem 600 metara puta od sela Oraovica preko kružnog toka do ulaza u Grdelicu, a ta investicija je vredna 600.000 evra. ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi bi trebali da budu gotovi do proleća. U toku sledeće godine planiramo da završimo i dva kapitalna objekta za naš grad, a to su obilaznica oko grada, odnosno Bulevar Nikole Pašića čija je vrednost oko 250 miliona dinara, a druga put prema Bojniku za šta će biti izdvojeno 142 miliona dinara.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare