Koridor 10 asfaltiraju i na debelom minusu, ministarka najavli dolazak u Grdeličku klisuru

LESKOVAC-BEOGRAD

(RTS)

Činimo sve da do kraja godine pustimo putnički saobraćaj celom dužinom auto-puta do makedonske granice, rekla je za RTS potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Radovi u Grdeličkoj klisuri su veoma teški, ali istovremeno i veličanstveni jer pokazuju šta je sve urađeno, rekla je gostujuću u Dnevniku RTS Zorana Mihajlović.

“Ja ću od ponedeljka biti tamo, za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog tamo i svi radimo na završetku koridora. Osim što ćemo biti na mestu, želim da pokažem koliko smo uradili, a uslovi su zaista veoma teški i puno se radi”, rekla je Mihajlović.

Ona kaže da i svojim 24-časovnim prisustvom na Koridoru želi da pokaže koliko je Vladi Srbije značajan završetak ovog projekta.

“Činimo ogromne, nadljudske napore da do kraja godine pustimo za putnički saobraćaj auto-put kroz Grdelicu. To je želja svih nas, to je želja svih radnika i firmi koje izvode radove. I nije lako, ima problema, ne želim da krijem, ali baš zato želim i da, koliko god mogu, svu svoju snagu uložim u njihovo rešavanje kako bismo završili ovaj istorijski posao. Želim i da svi vide koliko je građevinski teška ova trasa, ali i kako impresivno izgleda sve što je do sada urađeno”, kaže Mihajlović.

Kada je reč o istočnom kraku koridora prema bugarskoj granici ministarka Mihajlović kaže da će i on biti završen u prvom kvartalu sledeće godine.

Vlada najavljuje i novi investicioni ciklus vredan pet milijardu evra od marta 2019. godine.

“Sada nije problem da izdvojimo i više novca za investicije. Očekuje nas početak izradnje auto-puta Preljina-Požega, treća etapa brze pruge od Novog Sada do Subotice, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad a to je sve jako važno za privredu”, naglasila je za Zorana Mihajlović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ponosni građanin
Ponosni građanin
5 godine pre

Nije problem da se izdvoji više novca, jer su prepunili kasu od akciza na gorivo, cigarete, gazirane sokove itd, itd… Pa čak i na električnu energiju. Ima ovaj narod para da izdvaja iz džepa nečije greške u planiranju i izvođenju radova.