Koordinaciono telo osudjuje ,, zapaljivu retoriku,, al ne kažu čiju

BUJANOVAC

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, osudio je svaku zapaljivu retoriku koja može da utiče na stabilnost tog prostora i ni na jedna način ne doprinosti napretku i boljitku stanovništva ovih opštin

„Bujanovac je grad u Republici Srbiji u kojem od vajkada žive Srbi, Albanci, Romi i drugi. Pozivamo sve političke aktere i one koji bi to hteli da budu da se ponašaju odgovorno i saglasno zakonima i Ustavu Republike Srbije“, izjavio je Stanković, i istakao da niko nema pravo da kvalifikuje ljude na podobne i nepodobne bez obzira na njihovu političku orijentaciju.

Predsednik Koordinacionog tela naglasio je da izjave koje su po sadržaju suprotne zakonima ove zemlje nisu do sada niti će izazvati podizanje tenzija i destabilizaciju tog područja jer je takvih pokušaja bilo i ranije, saopšteno je iz Koordinaciono tela.

Stanković je rekao da veruje ljudima koji žive na tom području jer je ubeđen da one neće uticati na njihov stav po pitanju očuvanja dobrih međuetničkih ali međuljudskih odnosa i da će svi oni kao i do sada poštovati zakone Republike Srbije u svom svakodnevnom radu i životu.

„I Srbima i Albancima i svima koji žive u tim opštinama Republika Srbija, nadležni državni organi i Koordinaciono telo garantuju slobodu kretanja i sva ljudska prva koja im po zakonima pripadaju. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima Republike Srbije radi na poboljšanju uslova života i rada građana u tim opštinama,“ rekao je Stanković a prenosi Koordinaciono telo.

Iz saopštenju se ne vodi na koga, se zapravo, odnosi Stankovićeva reakcija.

Predsednik Desnice Srbije je juče u Bujanovcu pretio da će da ,,iseli,,lokalne Srbe koji su u vlasti sa Albancima.

On je , na osnivačkoj sedmici svoje stranke u Bujanovcu, najavio da će dolaziti ,,sa svojim ljudima,, dok ne protera te Srbe iz toga mesta i najavio da će njihova mesta u vlasti sa Albancima preuzeti Srpska desnica.

Da Vacić nije gadljivo na vlast sa Albancima pokazuje i njegova izjava JJUGpressu na dan izbora u Medvedji da će ući u koaliciju sa albanskim strankama.

U Bujanovcu su u lokalnoj vlasti sa Albancima predstavnici liste koju je predvodio Stojanča Arsić, a kojoj se pridružilo još nekoliko stranaka a lista koju je predvodio SNS je u opoziciji

Sem lokalnih političara Srba Vacić je na sastanku pretio i vredjao i direktora Duhanske industrije Bujanovac Bogoljuba Tomića a prednje i uvrede je uputio i njegovoj ćerki.

Tomić se naša na meti Vacić a zbog izjave da multietničkog sredini kao što je Bujanovac nije potrebna Srpska desnica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare