Kontrola zauzeća javnih površina u Vranju

VRANJE

Komunalni inspektor za poslove trgovine i zaštitu potrošača u Odeljenju za inspekcijske poslove pri Gradskoj upravi u Vranju kontrolisao je zauzeća javnih površina ispred trgovinskih objekata.

Tokom avgusta Komunalna inspekcija je donela 30 rešenja, obaveštenja i zapisnika o inspekcijskom nadzoru, a po nalogu načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića izvršeno je i 15 vanrednih kontrola, na osnovu kojih su podneta 23 zahteva Odeljenju za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine.

U Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave ističu da je transparentnost u radu neprikosnovena, uz partnerski odnos koji podrazumeva obaveštavanje zainteresovanih strana o promeni propisa, pružanje stručnog i savetodavnog mišljenja subjektu ili licu, izdavanje akata o primeni propisa i uspostavljanjem prakse službenih savetodavnih poseta.

Prekršaji prilikom zauzeća se najčešće čine izlaganjem robe, postavljanjem montažnih tezgi, rashladnih uređaja za prodaju pića i sladoleda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare