KONTROLA AUTOBUSA

NIŠ

Tokom akcije pojačane kontrole autobusa koja je noćas sprovedena na naplatnoj stanici Nais, saobraćajna policija je detaljno je kontrolisala posade vozača 39 autobusa koji su prevozili turiste koji letuju u Grčkoj i Turskoj, od čega 25 autobusa registrovanih u Republici Srbiji i 14 autobusa registrovanih u inostranstvu.

 

Utvrđeno je da su vozači 13 autobusa registrovanih u Republici Srbiji i 7 autobusa registrovanih u inostranstvu u toku prethodnih 28 dana učinili bar jedan prekršaj prekoračenja dozvoljenog vremena upravljanja, odnosno nekorišćenja propisanih pauza i odmora. Ukupno je sankcionisan 21 vozač iz Republike Srbije i 7 vozača iz inostranstva, dok je ukupno otkriveno 49 prekršaja.

 

Zbog prekorečenja dozvoljenog vremena upravljanja u prethodna 24 časa, iz saobraćaja je isključeno pet vozača, zbog čega je za putnike dva autobusa povratak sa odmora produžen za nekoliko časova, dok prevoznici nisu obezbedili odmorne vozače koji su autobuse sa putnicim odvezli na odredište.

 

Uprava saobraćajne policije najvljuje da će i dalje tokom turističke sezone pojačano kontrolisati vozače autobusa i apeluje na sve prevoznike da obezbede uslove da vozači njihovih autobusa ne prekoračuju dozvoljeno vreme upravljanja

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
putnik autobusa čiji vozač telefonira
putnik autobusa čiji vozač telefonira
8 godine pre

Ja sam projavljivao Kanis jer njegovi vozači samo okrenu u Beograd krug i nastave da voze bez odmora natrag i bez promene vozača. A tek vožnja? Ihahaj, celim putem telefoniraju i kuckaju poruke na mobilni. Često i jedu drugom rukom, tako da laktom voze.!!! Zamislite vi udes i stradanje 60 ljudi zbog nonšalancije vlasnika i njegovih nemarnih vozača? Pa to samo lud vozač misli da može da vozi autobus i usput da mezi, bezbedno razgovara, češlja se, obrije, isfenira kosu i slično. Nesreće se i dogadjaju zbog ovakvih. Koliko je samo dece stradalo. Pitam: Zbog čega niko ne reaguje na prijave, zašto putnici ne nasnime vozača i ne pozovu policiju i kako to sam vlasnik dopušta kada su u pitanju službeni mobilni pa je valjda lako iskontrolisati satnicu razgovoraq i poruka, pa je moguće da ih momentalno otpusti zato što ugrožavaju ljudske živote. Dokle ćemo učiti tek kad padnu žrtvu? Mudri uče na prošlosti, ne na današnjem stradanju.

sale84
sale84
8 godine pre

Drago mi je zbog kontrola autobusa i ja sam do pre par meseci vozio te turističke Buseve,ali sam prestao baš zbog tog razloga zato što se dešavalo da smo morali da vozimo i po 50 sati bez prestanka i odmora. Samo mala sugestija treba ih kontrolisati na naplatnoj rampi Najs ali kad se vraćaju iz Grčke,a ne kad idu za Grčku tada su svi u prekrsaju i potvrde za odmor koje svako može da odštampa u povratku ništa ne znače!!!