Konkursi NSZ vredni 6,55 milijardi

BEOGRAD

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je danas 12 javnih poziva i konkursa, putem kojih će, kako je navedeno u saopštenju, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno 20.165 nezaposlenih, od kojih je 2.285 osoba sa invaliditetom, a za te namene opredeljeno je 6,55 milijardi dinara.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta 2022. godine, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta 2022. godine.

Većina javnih poziva i konkursa biće otvorena do 30. novembra 2022. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2022. godine.

Kako su istakli iz NSZ, težište će, kao i prethodnih godina, biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje
spadaju mladi do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama NSZ, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije biće dostupne sajtu www. nsz.gov.rs , kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn, saopštili su iz NSZ.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare