Konkurs za studentske stipendije Ministarstva odbrane do 29. oktobra

BEOGRAD

Кonkurs za studentske stipendije koje dodeljuje Ministarstvo odbrane za školsku 2021/2022. godinu otvoren je do 29. oktobra, a podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 42 akademaca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stipendije za studente integrisanih akademskih studija odnose se na oblast farmacije, dok se stipendije za osnovne akademske studije nude za oblasti elektronike i računarstva, elektrotehnike, mašinstva, računarskog inženjerstva, građevinarstva, matematike, te zaštite na radu ili zaštite životne sredine.

Za stipendije namenjene master studijama moći će da se prijave studenti mašinstva i hemijskog inženjerstva.

Pravo na stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač država, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije.

Neophodno je da kandidati budu državljani Srbije, da tokom studija nisu gubili nijednu godinu i da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili sa najmanjom prosečnom ocenom 7,50.

Кandidati koji zadovoljavaju kriterijume psihološke i zdravstvene procene, kao i bezbednosne uslove, rangiraće se na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i efikasnosti studiranja.

Oni koji steknu status vojnog stipendiste dobijaće tokom treće godine osnovnih studija 35.000 dinara mesečno, a tokom četvrte 40.000 dinara.

Za studente integrisanih akademskih studija i master akademskih studija mesečna stipendija iznosiće 50.000 dinara.

Posle završenog školovanja, lica koja su se kvalifikovala za stipendije Ministartva odbrane dobiće zaposlenje u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prokuplju, Pančevu, Кragujevcu ili Lađevcima kod Кraljeva, što je za svaku stipandiju unapred naznačeno, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare