Konkurs za novinarsku nagradu ,,Slađana Veljković”

VRANJE

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost u Vranju raspisao je Konkurs za novinarsku nagradu „Slađana Veljković“.
Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije.

Biće dodeljena nagrada za najbolju reportažu, za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i za novinarski poduhvat.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa od 200 evra i statue  iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović.

Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija „Knauf Insulation“ iz Surdulice.

O nagradama će odlučivati stručni žiri čiji je predsednik šef DESK-a Večernjih novosti iz Beograda Momčilo Popović i članovi Ljubica Zdravković Džonov, urednica u RTV Vranje i Ljiljana Stojanović, urednica Regionalne agencije Jugpress.
Radove treba poslati na email adresu : nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15. juna 2021. godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2020. godine do 15. juna 2021. godine.

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković iz Vranja, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti, gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim pričama o običnom čoveku. Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“. Nagrada je ustanovljena pre tri godine i biće dodeljena 8. jula, na dan kada nas je napustila koleginica Slađana Veljković.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost podsećaju da su za dodelu nagrade odabrali ovaj datum, jer žele da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju. Napominju da u zavisnosti od epidemiološke situacije taj datum može biti promenjen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare