KONKURS ZA FINANSIRANJE OMLADINSKIH PROJEKATA

LESKOVAC

 

Kancelarija za mlade grada Leskovca koja funkcioniše u okviru Agencije za lokalni ekonomski razvoj simbolično je na „Međunarodni dan mladih“ po prvi put je raspisala konkurs za finansiranje omladinksih projakata sa ciljem da podstakne aktivizam i volonterizam. Svi mladi ljudi starosnog doba od 15 do 30 godina koji su kreativni, hrabri, human i žele da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima i drugim sugrađanima mogu da učestvuju u programu, a na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamendi, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije grda Leskovca. Grupe moraju imati najmanje jednu punoletnu osobu.

Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, kaže da je ukupan budžet 400.000 dinara, a pojedinačna vrednost programa može iznostiti od 30 do 80.000 dinara. Konkurs je otvoren do 26. avgusta i odobreni projekti moraju biti sprovedeni do kraja novembra 2015. godine. Projekti treba da budu iz sledećih oblasti: uređenje javnih prostora i prostorija u kojima mladi provode slobodno vreme, aktivizam i volonterizam mladih, solidarnost i humanost, informisanje mladih, zaštita životne sredine, promovisanje razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, promocije zdravih i bezbednih stilova života, razvijanje preduzetničkog duha kod mladih.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog formulara i dostavljanjem istog u ALER – Kancelarija za mlade, a smernice i prijavni formular se mogu preuzeti sa sajta Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare