Konkurs u okviru kampanje „Evropa, to si ti“

 

 

Ukoliko ste srednjoškolac ili srednjoškolka, „od akcije“ ste i imate ideju o tome šta je potrebno

vašoj školi da bude još bolja, a vi i vaši profesori još uspešniji – pretočite ideju u projekat i

konkurišite za sredstva!

 

 

Konkurs za školsko takmičenje namenjen svim učenicima i učenicama srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije u kojima se realizuje program Evropski PROGRES biće raspisan 17. februara 2017. godine. Zainteresovani đaci će zajedno sa svojim profesorima moći da predlože projekat koji bi doprineo kvalitetnijem obrazovanju i unapređenju uslova za rad i učenje u okviru škole. Tim koji bude imao najbolju ideju i znanje dobiće sredstva da svoj projekat sprovedxe u delo.

Prikupljanje prijava trajaće do 10. marta 2017, nakon čega će putem sajta Evropa to si TI biti organizovano glasanje za osam najboljih predloga, četiri iz jugoistične i četiri iz jugozapdne Srbije. Osam timova čiji projekti osvoje najviše online glasova će zatim učestvovati u  polufinalnom takmičenju u Nišu gde će se nadmetati u znanju o temama koje se tiču Evropske unije i procesa evropskih integracija, predstavljenih u aplikaciji Evropa za poneti. Finale takmičenja će biti održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koji pobede dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara za sprovođenje predloženog projekta u delo.

Detaljne informacije o prijavljivanju, pravilma i glasanju, zainteresovani učenici i škole moći će da pronađu na sajtu evropatositi.rs.

 

Konkurs za učenike i njihove srednje škole deo je informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES. Kroz niz aktivnosti i događaja u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji do juna 2017. godine, u okviru kampanje, koju sprovode Fondaciju za nove komunikacije Dokukino i Olaf&McAteer, mladi i opšta populacija imaće priliku da saznaju više o procesu evropskih integracija kao i da se informišu o mogućnostima njihovog aktivnog učešća u samom procesu i o prilikama koje integracije omogućavaju a koje pozitivno utiču na njihov lični razvoj ali i na razvoj njihove zajednice.

Opštine obuhvaćene programom Evropski PROGRES koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare