Konkurs “Brankova pohvala svetu”

NIŠ

Кonkurs „Brankova pohvala svetu“, inspirisan poezijom Branka Miljkovića, otvoren je juče i trajaće do 10. marta, saopšteno je na sajtu posvećenom velikom srpskom pesniku koji uređuje njegova porodica. Konkurs je raspisan povodom 61 godine od smrti pesnika.

   Učesnici konkursa mogu da prijave jednu pesmu preko sajta brankomiljkovic.com, a posetioci tog portala mogu da glasaju za najviše pet pesama.

   Registrovani korisnici sajta će svojim glasovima odlučiti od nagradi publike, a stručni žiri, koji čine Goran Stanković, Vladimir Кopicl i Miroslav Maksimović odabraće tri najbolje pesme. Glavna nagrada biće dodeljena na osnovu glasova žirija.

   “Od svakog učesnika na Кonkursu se očekuje da, nakon registracije, postavi jednu svoju pesmu, postupajući u skladu sa pravilima Кonkursa. Pesma koju korisnik šalje na konkurs mora biti autorska, napisana na srpskom jeziku i ne sme biti prethodno objavljena. Tematski okvir konkursa „Brankova pohvala svetu“ obuhvata pesme koje su u najširem smislu ispirisane delom Branka Miljkovića. (…) Rang lista učesnika sa brojem dobijenih glasova biće ažurirana redovno tokom trajanja konkursa i svaki korisnik će moći da joj pristupi klikom na broj koji označava njegovu trenutnu poziciju na rang listi”, navodi se u pravilima konkursa.

    Кonkurs organizuje porodica Miljković pod pokroviteljstvom Niškog kulturnog centra. Pobednik konkursa koji nakon završetka prvog kruga glasanja (do 10. marta), a zatim i odluke žirija (21. marta), osvoji najviše glasova stiče pravo na nagradu: komplet knjiga poezije Branka Miljkovića u izdanju Niškog kulturnog centra, dok drugoplasirani, trećeplasirani i nagrađeni od strane publike dobijaju po jednu knjigu poezije Branka Miljkovića u izdanju Niškog kulturnig centra, ističe organizator.

   Imena pobednika konkursa biće objavljena na Svetski dan poezije 21. marta.

    Na prošlogodišnji konkurs „Brankova pohvala svetu“ stiglo je 538 pesama iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Za vreme trajanja konkursa sajt brankomiljkovic.com imao je više od 48.000 poseta i 1.800 komentara, a više od 11.000 ljudi registrovalo se kako bi glasalo za najbolju pesmu.

   Branko Miljković je rođen u Nišu 29. januara 1934. godine, a preminuo je u Zagrebu 12. februara 1961. godine. Iza sebe je ostavio delo koje i dalje predstavlja inspiraciju mladim stvaraocima.    Na sajtu posvećenom Branku Miljkoviću, posetioci mogu da se upoznaju sa biografijom pesnika, njegovom poezijom, kao i sa fotografijama i audio zapisima koji se tiču njegovog stvaralašt

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare