Konja koji je ostavljen po najvećoj vrućini zbrinuo ZOO Planet

NIŠ

Na poziv građana Udruženje ZOO planet je sinoć u kasnim večernjim satima zbrinulo konja koji je ostavljen bez vode i hrane kao i zaklona od sunca u neposrednoj blizini Autobuske stanice. Konj je imao i vidne povrede, kažu u Udruženju ZOO Planet.

                          „Inače, radi se o konju o kom su stotine puta gradjani prijavljivali nehumane uslove držanja na istom mestu o čemu postoje fotografije i video zapisi a poslednje tri godine Veterinarskoj inspekciji u Nisu u više navrata prijavama su se obraćali gradjani, Udruženje Zoo Planet i Udruženje PIT. Na prijave do danas nismo dobili odgovor“, kažu u ZOO Planetu.

                             Na lice mesta bili su prisutni predstavnici Udruženja Zoo Planet i Udruženja PIT iz Niša koje su veterinarskoj inspekciji ukazali da imaju sve uslove za privremeni smeštaj životinje kao i da su saglasni da istu prihvate ukoliko se ona privremeno oduzme od držaoca, koji predlog je inspekcija odbila, saopštio je ZOO Planet.

                           Radi se o konju  starosti od oko 10 godina, autohtone rase Domaći brdski konj, bez evidencionog mikročipa. Obzirom na stanje konja i njegovo držanje u nehumanim uslovima koje se nastavljalo dugi niz godina uz dogovor sa držaocem konj je predat Udruženju PIT iz Niša i smešten je u prostorijama Zoo Planeta.

                         „Nakon pregleda sa potrebnom dokumentacijom protiv držaoca biće podneta krivična prijava. Takodje uložićemo prigovor na odluku Veterinarske inspekcije u Nišu“, istakli su u Udruženju ZOO Planet.

                          Oni su apelovali na sve ljude dobre volje da se uključe i doniraju za pomoć za lečenje i smeštaj konja Udruženju Zoo Planet. Uplate možete izvršiti na račun Udruženja Zoo Planet: 105-22423-78. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare