Koncertni “Razgovori” večeras na Fakultetu umetnosti

NIS

 

Koncert pod nazivom “Razgovori” na kome će nastupiti eminentni flautisti Stana Krstajić, solo flautistkinja Beogradske filharmonije i Dejan Gavrić, redovni profesor Visoke škole za muziku Univerziteta “Johanes Gutenberg” u Majncu, biće održan večeras , 11. aprila 2018. godine sa početkom u 20 časova u Koncertno-izložbenom prostoru Fakultetu umetnosti.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom SOKOJa a ulaz je slobodan.

Stana Krstajić je diplomirala na FMU u klasi prof. M. Azanjca a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu u klasi prof. M. Henkel-Adorjan. Kao solista i kamerni muzičar je nastupala u zemlji, kao i u Nemačkoj, Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj i Engleskoj. Svirala je na BEMUSu, NIMUSu, NOMUSu, Festivalu „Oleg Kagan“, „Niederrheinscher Herbst”, „Schwetzinger Festspiele“, Međunarodnoj tribini kompozitora, Festivalu harfe, Festivalu flaute. Osnivač je tria „Donne di Belgrado“, tria „Singidunum“, dua „Diverso“, dua „Floral“ i dua „Flutympanon“.

Kao solista nastupala je sa Beogradskom filharmonijom, Gudačima Svetog Đorđa i Gudačkim orkestrom „Skovran“. Bila je solo flautistkinja Orkestra Narodnog pozorišta, a od 2002. je solo flautistkinja Beogradske filharmonije. Od 2003., kada je izabrana za svetskog promotera, svira na Perl flauti. Ostvarila je mnogobrojne trajne snimke za Radio i TV, objavila tri kompakt diska i mnogi kompozitori su joj posvetili svoja dela.

Dejan Gavrić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1988. godine u klasi profesora Tahira Kulenovića, a zatim, naredne četiri godine studira na “Folkwang Hochschule” u Esenu u klasi profesora Matijasa Rutersa (Matthias Rutters) gde je diplomirao februara 1991. godine.. Dobitnik je nagrada na velikim međunarodnim takmičenjima, uklјučujući Maria Canals u Barseloni, Španija, i Leonardo di Lorenzo u Viđianu, Italija, 1996. i 2001. godine. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Japanu, Srbiji, Americi. Bio je solo flautista Teatra i filharmonije u Esenu, Nove filharmonije Vestfalena (Westfalen), 1996–1998. godine i Filharmonije u Gracu, 1999–2000. godine. Od početka zimskog semestra 2002. godine redovni je profesor za flautu i kamernu muziku na Visokoj školi za muziku Univerziteta u Majncu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare