Koncert „Zamislite deco“ u Nišu u čast Duška Radovića

NIŠ

U okviru 15. manifestacije „Susreti prijateljstva- Radost Evrope“ u Nišu će u sali Niškog kulturnog centra 6. oktobra biti održan koncert „Zamislite deco“.

Koncert povodom ove manifestacije u Nišu se održava  i povodom Dečije nedelje na kojoj će se obeležiti i 100 godina od rođenja Duška Radovića, autora zaštitne pesme „Radost Evrope“. Organizator koncerta „Zamislite deco“ je Centar tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Stefanović Karadžiić“ u sradnji sa Dečijim kulturnim centrom iz Beograda. Pokrovitelji koncerta su Grad Niš i Gradska opština Palilula koja je bila sa decom  Evrope svih petnaest godina.

                  Učesnici ovogodišnje manifestacije u Nišu su deca iz Bugarske koja će predstaviti Folklornim ansamblom „Zlatna Trakija“ iz Haskova, deca iz Severne Makedonije učestvovaće na koncertu  sa festivalskim horom „Zlatno Slavejče“ iz Skoplja, njima će se pridružiti i deca iz Austrije a nastupiće instrumentalista Stefan Matić iz Beča.

                 Decu Srbije predstavljaće Centar tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Stefanović Karadžić“, pobednik festivala „Majska pesma“ Dečijeg kulturnog centra iz Niša, hor „Osnovne škole „Kole Rašić“ sa solistima iz Beča, folklorni ansambl KUD „Soko“  iz Sokobanje i KUD „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana, solisti iz OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada kao i izvođači iz niških osnovnh škola „Radoje Domanović“, „Duško Radović“, „Vuk Karadžić“, „Njegoš“ i „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje.                  U proteklih 14 godina gosti Niša bili su 1500 mališana iz Bosne i Hercegovine, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Bugarske, Uktajine, Belorusije, Austrije, Francuske, Grčke, Kipra, Crne Gore, Švedske i daleke Kine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare