Koncert studenata harmonike

LESKOVAC

Koncert studenata harmonike održan je u galeriji Leskovačkog kulturnog centra. Učesnici su bili Đorđe Vasiljević, Siniša Ljubenović i Marko Trivunović koji iza sebe već imaju pregršt raznih nagrada i diploma sa učešća na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.


Aleksandar Stefanović, docent na Katedri za kamernu muziku Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, kaže da je reč o trojici mladih i odličnih muzičara.
„Na neki način to je naš i moj lični poklon publici u Leskovcu, jer sam ja poreklom Leskovčanin koji je svoje školovanje nastavio u inostranstvu, pa se vratio… Mi kao narod za harmoniku vezujemo drugu vrstu muzike, što ne smatram za loše, to je naša tradicija koju trebamo da negujemo i dalje. Na ovom koncertu publika je mogla da čuje dela klasične muzike za harmoniku, dela Baha, Rahmanjina, Olsena…“


Đorđe Vasiljević kaže da je njegova prva muzička želja bio saksofon. Međutim, kad u muzičkoj školi u Užicu nije bilo moguće izučavati taj instrument, onda se odlučio za harmoniku.
„Tako je harmonika postala moje primarno zanimanje u životu. Trudim se da svake godine budem sve bolji i bolji, da nastupam na što više takmičenja, seminara, te da tako upoznajem što više ljudi, profesora, kolega… To dodatno utiče na moj razvoj kao umetnika.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare