Koncert pijanistkinje Milice Micić večeras u Nišu

NIŠ

Koncert pijanistkinje Milice Micić na kome će izvesti dela japanskih kompozitora pisana za filmove, anime i video igre biće održan  večeras sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbeni prostor FU, Knjaževačka 2a.

Ulaz je slobodan, a koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2017. godini u Koncertno-izložbenom prostoru FU.

Mr Milica Micić (1981, Niš), srednju školu je završila u Nišu u klasi prof. Slađane Buklijaš. Bila je polaznik nulte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu. Diplomirala je na odseku za klavir 2002., a magistrirala 2005., na FMU u Beogradu u klasi prof. Dejana Sinadinovića. 2013. je završila specijalističke studije na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu u klasi prof.dr.h.c. Arba Valdme. Nastupala je na mnogim koncertima, festivalima, tribinama i takmičenjima kao solista ili kamerni muzičar. Neka od značajnijih takmičenja u inostranstvu su: San Bartolomeo (1995 – prva nagrada), Monkalijeri (1998 – druga nagrada, prva nije dodeljena) u Italiji; takmičenje za savremenu muziku u Krakovu – Poljska (2001) Krzysztof Penderecki – nagrada za najbolje izvođenje savremenog dela; na Kritu, u Grčkoj, 2006. godine osvojila je treću nagradu u kategoriji klavirski duo. Više puta bila je laureat na republičkim i saveznim takmičenjima kao solista, u klavirskom duu i klavirskom triju. Sarađivala je, kao solista ili član orkestra, sa beogradskom Filharmonijom, niškim Simfonijskim orkestrom, RTS orkestrom, Pärnu City Orchestra (Estonia). Od 2002 – 2007. angažovana kao klavirski saradnik u muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu. Na Fakultetu Umetnosti u Nišu deluje od 2007. godine, a od 2011. je viši umetnički saradnik na Katedri za duvače. Bavi se i aranžiranjem i komponovanjem.

Milica Micić se pored muzike od ranog detinjstva interesuje za umetnost i kulturu Japana. Tako se pred vama nalazi ovih dvadesetak minijatura pisanih za video igre, anime i filmove. Ovim koncertom se obeležava deset godina rada kao umetnički saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare