Koncert neprolazne muzike u okviru Prvog evergrin festivala sinoć održan u niškoj Tvrđavi

NIŠ

Sinoć je Letnja pozornica niške Tvrđave bila ispunjena do poslednjeg mesta a još hiljade ljudi je stajalo i uživalo u evergrin muzici sa ex Yu prostora.

“ Odiseja”, “ Zora je”, “ Ljubav i moda”, “ Princeza”, “ Počnimo ljubav ispočetka”, “ Potraži me u predgrađu” …i još mnogo predivnih nostalgičnih i bezvremenskih pesama širilo se Tvrđavom.

Pevali su Lado Leskovar, Neda Ukraden, Dušan Svilar, Beti Đorđević, Nada Pavlović, Dragan Nune Nikolić, Leo Martin a dirigent je bio Vojkan Borisavljević pod čijom dirigentskom palicom je nastupao orkestar od 40 muzičara. On je ujedno i autor aranžmana za kompozicije koje su sinoć izvedene, kao i numera koje će biti izvedene večeras , završnog dana Festivala.

Vojkan Borisavljević predao je priznanja članovima grupe “ Lutajuća srca” za poseban doprinos širenju i očuvanju kulturnih vrednosti.

Grad Niš po prvi put domaćin je Evergrin festivala koji se, u sklopu slave grada Niša Sveti car Konstantin i carica Jelena organizuje u ovom gradu.

Evergrin festival, kako kaže direktorka Festivala Snežana Jovanović iz orkestra “ Impresija” osnovan je  sa ciljem da sačuva kvalitetnu muziku od zaborava.

Sinoćni koncert uživo je prenosio Radio Beograd 202.

 Pre koncerta gradonačelnik  Niša Darko Bulatović i članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski organizovali su svečani prijem za učesnike.

Među prisutnim izvođačima našli su se, kao i predstavnici Kerbera, dirigent Vojkan Borisavljević, kao i Snežana Jovanović, predstavnik orkestra Impresija i jedan od pokretača festivala. U Gradskoj kući je boravila i autorka izložbe luztki,koja je juče otvorena, Milica Štrbo.

Koncertom grupe Kerber i orkestra Impresija večeras se na Letnjoj pozornici završava prvi Evergrin festival.

Grupa Kerber će se publici  predstaviti u  do sada nepoznatom izdanju kroz simfo-rok koncert. Dirigentska palica i ovoga puta biće u rukama kompozitora Vojkana Borisavljevića, koji je i jedan od inicijatora festivala.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare