Koncert klasične muzike u Vranju priredio gitarista Rafael Serrallet

VRANJE

Vranjancima se sinoć predstavio španski gitarista Rafael Serrallet. On je u pozorištu „Bora Stanković“ priredio koncert klasične muzike koji je uprkos epidemiološoj situaciji privukao veliki broj ljudi.

Serrallet rođen je u Valensiji. Gitaru je počeo da svira sa 12 godina. Pohađao je Špansku akademiju u Rimu i doktorirao na Politehničkom univerzitetu u Valenciji, magistrirao na Nacionalnom univerzitetu za obrazovanje. Sa karijerom koja traje više od 25 od hiljadu koncerata u osamdeset zemalja, Serrallet je jedan od međunarodno najiskusnijih španskih gitarista.

Prvi je klasični muzičar koji je svirao na svih sedam kontinenata u jednoj godini, postavivši Ginisov rekord kao prvi muzičar koji je održao koncert na svakom kontinentu za 154 dana i 22 sata.

Pozdravljajući gosta gradonačelnik Slobodan Milenković je podsetio da je Vranje od prošle godine član UNESCO Mreže kreativnih gradova u oblasti muzike.

„Grad Vranje je prepoznat po muzici, po autentičnom muzičkom nasleđu i specifičnom izrazu, stoga smo veoma počastvovani i ponosni što smo se našli u društvu UNESCO gradova koji svoj razvoj baziraju na kreativnosti u različitim oblastima. Verujemo da će članstvo u UNESCO Mreži kreativnih gradova doprineti da istaknemo kulturni značaj našeg grada na međunarodnom nivou, da podelimo znanja preko stručnih klastera širom sveta, kao i da stvorimo nove mogućnosti za saradnju i partnerstvo sa drugim gradovima. A da je tako potrvrđuju i današnja dešavanja i gostovanje proslavljenog španskog gitariste i profesora na konzervatorijumu u Liriji u Španiji, Rafaela Serralleta. Budući da su njegov grad Lirija i Vranje članovi UNESCO Mreže kreativnih gradova na polju muzike, gostovanje je i prilika za unapređenje saradnje, razmenu iskustava i jačanje veza dva muzička grada“, rekao je gradonačelnik

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare