Koncert Jelene Pejić i Stefanije Udicki

LESKOVAC

Muzička škola „Stanislav Binički” organizovala je koncert Jelene Pejić (violina) i Stefanije Udicki (violina) u svečanoj sali Grada Leskovca. Klavirski saradnik je bila Tea Andrijić.
Jelena Pejić je rođena 1999. godine u Leskovcu, gde je i započela svoje muzičko obrazovanje kao učenik muzičke škole „Stanislav Binički” u klasi profesora Bobana Stojilkovića. 2015. godine postaje učenik Škole za muzičke talente Ćuprija, u klasi prof. Milice Mladenović. Na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz violine osvojila je razne nagrade, među kojima su dve prve nagrade na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu, druga nagrada na međunarodnom takmičenju Stringfest u Sremskoj Mitrovici, druga nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu, prva nagrada i laureat na međunarodnom takmičenju u Perniku (Bugarska).
Stefanija Udicki rođena je 23. marta 2000. godine u Kikindi. Sa šest godina počinje da svira violinu u muzičkoj školi „Slobodan Malbaški“ u svom rodnom gradu, gde ostvaja brojne nagrade na regionalnim takmičenjima. Po preporuci svog nastavnika, 2010. godine Stefanija prelazi u Školu za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Milice Mladenović. Na međunarodnim i republičkim takmičenjima do sada je osvojila ukupno 19 prvih, pet drugih i dve treće nagrade.
Publika je čula dela J. S. Baha, Karola Šimanovskog, Edvarda Griga i Nikola Paganinija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare