KOMUNALAC UREDJUJE GROBLJE I OBELEŽAVA SIGNALIZACIJU

LESKOVAC

(www.novanasarec.org.rs)

Posle četiri decenije, krenulo se sa investicijama u uređenje Svetolijskog groblja, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska ovog groblja.

On je podsetio na to da je asfalltiranje Svetoilijske ulice,  koja vodi do groblja, njegova zasluga iz ranijeg perioda.

Pre godinu i po dana na ovom groblju postavljena su dva toaleta, investicija je vredna milion i 200 hiljada dinara.

Umesato ranijeg poljskog WC-a napravljena su četiri moderna sanitarna čvora sa dva ženska i dva muška toaleta i tuševima za radnike. JKP „Komunalac“ je ovu investiciju realizovao sopstvenim sredstvima.

Biće rešen i problem parkiranja, time što će biti uređeno 70 parking mesta na 40 ari placa koje je u vlasništvu grada, što nije velika investicija, ali je od ogromnog značaja za građane.

Na uređenje i asfaltiranje staza u dužini od oko 250 metara utrošeno je 50 tona asfalta, što je koštalo 480.000 dinara. Na novom groblju, gde mnogi građani imaju vikendice i kuće, asfaltiraju se nove staze u dužini od oko 200 metara.

U sve ove radove uloženo je preko 2 miliona dinara, rekao je Cvetanović koji je najavio adaptiranje kapele i raspisvanje tendera vrednog deset miliona dinara radi asfaltiranja najvećeg broja staza.

On je najavio i proširenje groblje.

Javno komunalnom preduzeću „Komunalac“ odobreno je proširenje delatnosti, tako da će se ubuduće bavitii obeležavanjem horizontalne signalizacije.

Na ovom poslu biće upošljeno od osam do 10 ljudi. Za obeležavanje saobraćajnica u gradu, oko 15.000 metara kvadratnih, planirano je 6 do 10 miliona dinara.

Za ovaj posao će biti potrebno 8 do 10 tona farbe, rečeno je danas.

Kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare