„Komunalac“ kupuje mehanizaciju, grad pomaže

LESKOVAC

Srednjoročnim planom, JKP „Komunalac“ predvideo je finansijske projekcije za naredne tri godine, tokom kojih će se kako prihodi, tako i dobit, povećavati iz godine i u godinu. Predvidjeno je da 2019. godine, dobit „Komunalca“ iznosi 4,5 miliona dinara, najavio je danas, na sednici Gradskog veća, direktor, Vladimir Sinadinović.

Govoreći o finansijskim projekcijama za 2018. godinu, Sinadinović kaže da planirana prihodna sredstva iznose 201 milion 933 hiljade 540 dinara, od čega najveći deo, čak 156 miliona dinara, čine prihodi ostvareni po osnovu ugovora sa lokalnom samoupravom.

„Što se tiče rashoda, oni su planirani na nivou od 200 miliona 88 hiljada 655 dinara. Najveći deo rashoda, 101 milion 768 hiljada 832 dinara, otići će na zarade radnika, dok planirana dobit iznosi 1.844.000 dinara“, rekao je on.

Odlukom o bužetu grada za 2018. godinu, kako kaže Sinadinović, „Komunalcu“ je raspoloživo 600 miliona dinara za kapitalne investicije, odnosno ta sredstva biće iskorišćena za nabavku novih radnih mašina.

„Prethodnih godina je JKP „Komunalac“, kapitalnim investicijama izvršio obnovu i modernizaciju svog voznog parka, kao i jačanje tehnoloških i tehničkih kapaciteta, a s tim će se nastaviti i u narednom periodu, pa tako dugoročno gledano, „Komunalac“ planira obnovu opreme za rad i to nabavku autocisterne za pranje ulica, koja je već sprovedena u vrednosti od 9.000.600 dinara, zatim autočistilice za čišćenje trotoara, vrednosti 2,5 miliona dinara, te mašine za obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, vrednosi 1,5 miliona dinara, onda nabavku novog pogrebnog vozila u iznosu od 3 miliona i opreme za rad radne jedinice „Zelenilo“, 4 miliona dinara“, objašnjava Sinadinović, ističući da će se kupovina opreme delimično finansirati iz subvencija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare