Kompletno opremljen „Hilandarski kutak“ u vranjskoj biblioteci

VRANJE

Postavljanjem slika i fotografija svetogorskog manastira Hilandar i dokompletiranjem nameštaja ambijentalno je zaokružena još jedna celina vranjske biblioteke „Hilandarski kutak“.

Na policama kutka izloženo je 828 knjiga i 34 broja različitih periodika i časopisa, dar biblioteke manastira Hilandar.

„Osim religijskih i teoloških, zastupljene su i knjige iz oblasti psihologije, filozofije, društvenih i prirodnih nauka, zatim primenjenih nauka, umetnosti, arhitekture, jezika, lingvistike i književnosti. Zastupljena su i izdanja koja se bave muzikom i sportom. Svi naslovi dostupni su čitaocima i moći će da se koriste u čitaonici biblioteke, kaže Zoran Najdić, direktor ove ustanove u Vranju.

Knjige je vranjskoj biblioteci sredinom februara lično uručio iguman manastira Hilandar, arhimandrit Metodije. Bio je to svojevrsni praznik kako za biblioteku, tako i za sam grad.

„Nadam se da će čitaoci kroz ove knjige moći da osete blagoslov koji smo želeli da podelimo. Potrudićemo da za vašu biblioteku obezbedimo još neka naša nova izdanja, ali i druge knjige kada budemo imali mogućnosti da vam pošaljemo, jer nam je želja da se ovaj poduhvat produži u budućnosti“, rekao je tada arhimandrit Metodije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare