Kompanija “Ksingju” u Nišu otvara pogon u aprilu

NIŠ

Predstavnici grada Niša najavili su da će fabrika kineske kompanije “Ksingju” (Xingyu Automotive Lighting Systems) za proizvodnju LED ravete za automobile biti otvorena aprila naredne godine. Fabrika će tokom prve faze zapošljavati, kako je najavio gradski većnik Nenad Stanković, preko 1.000 ljudi.

                           Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Dušan Radivojević podsetio je da se radi o investiciji vrednoj preko 60 miliona evra.

                            Prema njegovim rečima, gradjevinski radovi na pogonu kompanije “Ksingju” biće završeni u martu, a potom sledi montiranje opreme i u aprilu početak proizvodnje.

                               Radivojević je rekao da su predstavnici grada i KLERP-a već razgovarali sa dva kooperanta kineske kompanije koja su zainteresovana da dodju i otvore svoje pogone u Nišu.

                           “Ovaj projekat, kao i sve ostale investicione projekte realizujemo u koordinaciji sa kabinetom Predsednika Republike i Razvojnom agencijom Srbije.  “Ksingju” je svetski lider u proizvodnji led rasvete za automobilsku industriju”, izjavio je Radivojević.

                           Gradsko veće usvojilo je i predlog rešenja da se 16,5 hektara zemljišta u vlasništvu grada na lokaciji na kojoj se već gradi pogon kompanije “Ksing ju” prenese u javnu svojinu Republike Srbije, što će, kako je rečeno, omogućiti kineskoj kompaniji da dalje širi svoje kapacitete.

                        Zemljište neće biti otudjeno, rečeno je,  već će i dalje biti u režimu javne svojine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare