Kompanij “Millennium team” tužila osnivača JUGpressa i glavnu i odgovornu urednicu zbog prenetog izveštaja sa press konferencija Narodne stranke, traže odštetu od 200.000 evra

LESKOVAC-VRANJE-VRANJSKA BANJA-BEOGRAD

Kompanija”Millennium team” doo iz Beograda tužila je osnivača Regionalne informativne agencija JUGpress NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencija lidera Narodne stranke Vuka Jeremića koje je održao u Leskovcu i Vranjskoj Banji.

”Millenijum team” do sada nije poslao redakciji JUGpressa nikakav demantij niti reakciju na izveštaje sa ove dve konferencije za novinare.

Regionalnu informativnu agenciju JUGpress, koja je doslovce, sa citatima, prenela ono što je o kupovini jednog od hotela u Vranjskoj Banji rečeno na press konferenciji, ova kompanija je tužila zbog teksta pod nazivom “Jeremić: Vrh režima preko Milenijum tima otima i Vranjsku Banju” koji je objavljen 6. februara 2021. godine .

Druga tužba je zbog teksta “Jeremić : Rat korupciji” koji je objavljen 20. februara 2021 godine i itirane su izjave političara o kupovini i iznajmljivanju nekadašnje zemlje “Plantaže” kod Leskovca.

I prvi i drugi tekst su izveštaji sa press konferencija, u Vranjskoj Banji Vuka Jeremića , u Leskovcu Jeremića i potpredsednika Narodne stranke Mikija Alaksića koje su pratili i drugi lokalni mediji.

,”Millenijum team” nije tužio druge lokalne medije u Leskovcu iti centralne medije koji su preneli izveštaj s aove press konferencije već samo JUGpress.

Zanimljivo je i da nisu tužili ni Jeremića i Aleksića zbog onoga što su rekli već JUGpress koji je, kao i drugi mediji, preneo veran izveštaj sa konferencije za novinare, što može da se proveri i sa objavljenog TV snimka dogadjaja.

Napominjemo da ”Millenijum team” doo do danas nije demantovao  ni jednu od informacija niti je zatražio od Regionalne informativne agenciji JUGpress” da njihovu priču  javno objavi. Takva vrsta reagovanja je inače svojstvena najuspešnijim i najuglednijim komapnijama u svetu, jer im je od velike važnosti da svoj ugled i imidž grade pred građanima u čijim lokalnim sredinama nameravaju da posluju.

A ”Millenijum team” u tužbi navodi za sebe da je upravo takva kompanija.

Zanimljivo je i da se nedavno jedan od direktora ”Millenijum teama” Ivan Bošnjak, koji se navodi i u tužbi, u mjelu napisao da mu je “drago da se interesujete za naše planove vezane za investiciju na teritoriji grada Leskovca”.

”Millenijum team” optužuje JUGpress da objavljivanjem ova dva izveštaja sa press konferencija Narodne stranke utiče “pogubno na krhku ekonomsku stabilnost” kao i nanošenje štete ugledu kompanije pa zato traži nadoknadu od po 100.000 evra po objavljenom tekstu.

Za dva teksta je ta tražena nadoknada od 200.000 evra što pravnici koji se bave medijskom sferom i dobri poznavaoci prilika u medijima ocenjuju kao očiglednu i sasvim jasnu nameru da se izvrši pritisak na Regionalnu informativnu agenciju JUGpress a da je krajnji cilj njeno gašenje.

Smatraju i da ova tužba treba da bude opomena drugim malobrojnim nezavisnim lokalnim medijima da paze šta rade i da dobro razmisle da li će da izveštavaju sa press konferencije opozicionih stranak i političara i prenose njihove izjave.

Regionalna informativna agencija JUGpress je osnovana pre tačno 15 godina (2006. godine) i svoju profesionalnu i nezavisnu uredjivačku politiku nije menjala zbog čega je imala ozbiljne pritiske i pretnje svih ovih godina.

.

Prati
Obavesti me o
guest
7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milutin
Milutin
1 godina pre

Čitao sam tekst u tom broju Nove naše reči i bio prijatno iznenađen hrabrošću novinarke, a sada su ovi što tuže pokazali i koliko je ona bila u pravu.
Velika podrška i samo hrabro

Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre

Da je njima do tuźbe, tuźili bi Jeremiċa pa nek se s njega sobaljuju. Al vrana vrani oči ne vadi. Ne znam šta drugi misle, ali ja ovo vidim kao smiśljeni pritisak vlasti na nekoliko medija, a krajnji cilj im je da lokalna samouprava, odnosno Cvetanoviċ postane glavni urednik Jugpressa.
Dajem podršku Jugpressu i gospođi Ljilji, mada, lako je meni da dajem podršku kada Ljilji visi mač nad glavom. Suma kojom se preti je više nego astronomska, i mogu samo da zamislim kako se oseċate pod ovakvim pritiscima. Vaše je da izdrźite, a nas čitalaca takođe da izdrźimo, odnosno da preživimo ovaj loš život uz namete, tužbe, bezobrazne pljačke i druga maltretiranja i da damo svoj doprinos demontiranju ove nenarodne vlasti, jer u svetu ne postoji vlast koja ovoliko mrzi i prezire svoje građane.
Botove ċu samo da pozdravim i poručim im da ne ..ru, da imaju moj neizreciv prezir, da mi se gade, i da ničija nije gorela do zore, ništa i niko nisu večni, mnogima smo videli leđa pa ċemo i vama.

Pertackibot
Pertackibot
1 godina pre

Podrška za urednicu i redakciju Jugpressa!!!

Podrška
Podrška
1 godina pre

Podrška Jugpressu.

Svetoliska
Svetoliska
1 godina pre

Ljiljo, samo ti daju na znacaj i podizu Ti gledanost i citanost. Svako zlo, a ovo je zastrasujuce zlo, ima vreme trajanja. Dodje, ali i ode. Informisanost i novinarstvo treju vecno.Ovi, mislim na SNS, su vec lanjski snegovi. Primica im se kraj. Samo napred, uz punu podrsku leskovacke javnosti.

Gradski
Gradski
1 godina pre

Podrška za jedini objektivan medij na jugu Srbije. Zadnje vreme je došlo. Nadam se da će ovo zlo ugledati svoj kraj u jednom trenutku.

Igor
Igor
1 godina pre

Izdrzite, proci ce i ovaj nazadno mutirani parazit. Uskoro se oslobadja Beograd, a tada ce se lakse disati!