Komandant Kopnene vojske uručio priznanja norveškoj ekipi za film

 

NIŠ

General Milosav Simović je ugostio norvešku produkciju i uručio priznanja za zasluge i ekranizaciju filma „Stradanje Srba u norveškim logorima“.                               

Za iskazanu ljubav prema istini, srpskom narodu, čovekoljublje i požrtvovanje da ekranizuju i time prikažu široj javnosti i spase od zaborava događaje koji opisuju stradanja srpskih logoraša u logoru Karašjok u dalekoj Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata, komandant Kopnene vojske Milosav Simović dodelio je priznanja Kopnene vojske članovima produkcijske kuće PQX Media AS iz Norveške, producentu Branku Dimoviću Dimeskom, režiseru Kjetil Palmquistu i istoričaru Knutu Flovik Turasenu koji su obišli Muzej Kopnene vojske u Nišu prilikom posete Srbiji.

General Simović je posle svečanog prijema, obišao sa gostima Spomen sobu i muzejsku postavku uz kratak čas srpske istorije.

                                Priznanje je dodeljeno i istoričaru iz Niša Đorđu Bojaniću, glavnom uredniku sajta Srpska istorija za doprinos u realizaciji filma i za doprinos u razvoju i negovanju patriotizma, rodoljublja, slobodarskog duha srpskog naroda i tradicija slavne Srpske vojske.

                                  Za pruženu podršku u realizaciji filma o stradanju Srpskih logoraša za vreme Drugog svetskog rata u logorima u Norveškoj, direktor norveške produkcije kuće PQX media AS Kjetil Palmquist, uručio  je priznanje komandantu Kopnene vojske Srbije Milosavu Simoviću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare