KOLKO JE ZARADILA LESKOVAČKA ROŠTILJIJADA?

LESKOVAC

 

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 17 miliona 716 hiljada 241 dinara, rekao je direktor Turističke organizacije Leskovac  (TOL) Žikica Nestorović na današnjoj konferenciji za novinare koja je sazvana, kako je objašnjeno , zato što se „ pitanje prihoda ostvarenih na ovoj manifestacije stalno potencira“.

„ O rashodima će moći da se govori tek kada budu dostavljeni svi računi, što će biti za otprilike mesec dana.  Međutim, sigurno je da rashodi neće premašiti ovu cifru, tako da ćemo i ove godine biti u plusu“, rekao je Nestorović i dodao „ taj „plus“ verovatno iznosti milion do dva“.

Nestorović tvrdi da je ovogodišnja Roštiljijada najuspešnija do sada – i po broju posetioca, i po organizaciji, oboreni su rekordi u pravljenju najveće pljeskavice i pljeskavice iz ruku i postignuti su dobri rezultati i na drugim takmičenjima.

On je rekoa i da je Ministarstvo trgovine i turizma uputilo  sve pohvale Roštiljijadi koju , kaže, ocenjuje kao „ naposećeniju manifestaciju u Srbiji“.

„ Mi mnogo volimo da pričamo o nekim drugim manifestacijama, koje nemaju baš nikave veze sa Roštiljijadom. Gastronomska priča i ono što se ovde događa nema nikakve veze sa Gučom i Egzitom, jer su to muzički festivali. Poređenja radi, dnevno na Egzitu maksimalna prijem iznosi 40.000 ljudi, a Egzit traje tri dana. Kada pričamo o Guči i profitu, ne treba zaboraviti da ulaz u Guču košta 1.000 dinara. Ovo je jedina manifestacija gde se ne naplaćuju koncerti i ulaz, a ipak prihodujemo. Osim našeg prihoda, grad preko poreza zaradi mnogo, mnogo više“, kaže Nestorović.

Na pitanje JUGpressa gde odlaze te pare, Nestorović  je odgovorio da sav prihod sa Roštiljijade ostaje organizatoru, TOL-u.

On je rekao i da je ove gdoine račun za struju sa milion i dvesta hiljada dinara smanjen na trista hiljada što je, kaže , postihnuto  ugradnjom električnih brojila što je fiansirao TOL.

 

Nestorović  je uveren da bi promenom lokacije Roštiljade broj poserilaca bio smanjen i ne slaže se sa tom idejom.

Ali, ideju gradonačelnika Leskovca  da fabrika „Kosta Stamenković“, koji će se urediti radi snimanja filma o Leskovcu, bude potencijalno mesto gde bi mogla i da se preseli Roštiljijada, Nestovorić, logično, smatra „dobrom „ uz zadršku da je to „samo ukolko se taj prostor kompletno infrastrukturno opremi i izgrade lokali“.

 

Kompletan tekst u leskovačkim nedeljnim novinama Nova Naša reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare