Koje stranke imaju pravo na prostorije?

LESKOVAC

Gradski većnici su na svojoj 35. sednici dali najpre dali saglasnost na izmene i dopune Statuta Narodnog muzeja Leskovac, kako bi se statut usaglasio sa izmenama i dopunama Zakona o kulturi u delu koji se tiče uslova za izbor i imenovanje direktora. Izabrana je i komisija koja će biti zadužena za izbor strateškog partnera za izvođenje radova u skladu sa Programom gasifikacije grada Leskovca u sastavu Miloš Ilić, član gradskog veća za predsednika, dok će članovi biti Aleksandra Stojilković, energetski menadžer grada Leskovca, Miloš Mičić maš. ing. u JKP „Toplana“, te Milan Stojanović i Milan Kitanović iz GU Odeljenje za javne nabavke.

Većnici su se saglasili i sa odlukom Nadzornog odbora JP „Dom“ da odborničkoj grupi i Grupi građana „Za Leskovac – Zajedno“ izda u zakup poslovni prostor u ulici Bore Stankovića 7/A. Radi se o prostorijama koje je donedavno koristio leskovački odbor Demokratske stranke Srbije. Gradonačelnik Goran Cvetanović je pojasnio da je dug koji je ostao iza DSS-a 485.582 dinara plus dug za struju, koja je isključena, u iznosu od 44.804 dinara.

„Gradski odbor DSS-a je na osnovu sudske odluke iseljen prošlog meseca. Na osnovu člana 10 i 12 Uredbe Vlade Republike Srbije plaća se zakupnina od 20% procenjene tržišne vrednosti za parlamentarne stranke, tako da bi dug bio još veći da je zakupnina bila kompletna. Mi smo tražili od Vlade da nam autentično rastumače član 10 stav 1.1 Uredbe i kažu da li to važi samo za parlamentarne stranke u skupštini Republike Srbije, ili se odnosi i na stranke koje imaju samo odbornike u lokalnom parlamentu, što je slučaj sa GG „Za Leskovac – zajedno“. Na osnovu tog odgovora zavisiće i dalji dogovor sa ovom odborničkom grupom, odnosno cena zakupa.“

Cvetanović je dodao i da je lokalnoj samoupravi stigao i dopis od strane DSS-a sa zahtevom i željom da zadrže te prostorije i najavom izmirenja duga.

„Šta će od toga biti, videćemo, oni do sada to nisu uradili. Ujedino predlažem direktoru „Doma“ da ubuduće drugačije definišu ugovore koji sklapaju sa strankama, kako se više ne bi pravili ovakvi dugovi. Ako bilo koja politička opcija ne plaća više od tri meseca u kontinuitetu, ma koja stranka bila u pitanju, tu treba pokrenuti sudski spor.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zažuljenko
Zažuljenko
2 godine pre

Samo SNS! Zna se. Ne dajte opozicionim strankama da iko izda kancelarijski prostor!!