Kod dvojice Albanaca sa Kosova carinici pronašli cevi za protivavionski mitraljez, lažne evre i zastavu OVK

ŠID

Carinici su u saradnji sa policijom, sinoć, na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj dvojice kosovskih Albanaca da prokrijumčare dve cevi za protiv-avionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje, saopštila je Uprava Carine.

” Oružje je otkriveno kada su dežurni carinski službenici izdvojili audi nemačkih registarskih oznaka za detaljnu kontrolu, a kada su putnici pokušali nuđenjem novca da ga izbegnu – to je samo potvrdilo sumnje carinika da se u vozilu nešto krije. 

Braća iz Gnjilana, 26-godišnji i 24-godišnji mladići, koji su se uputili u Nemačku u automobilu su skrivali delove za protiv-avionski mitraljez, 30.000 očigledno lažnih evra sa kineskim logom, ali i zastavu terorističke OVK, navodi carina.

 Cevi za protiv-avionski mitraljez braća su sakrila između naslona zadnjeg sedišta i gepeka, zatvarač su stavili u tapacirung, a oprugu pored akumulatora. Lažni evri nađeni su u torbici koja se nalazila u automobilu.

Carinici i policija su o slučaju odmah obavestili Tužilaštvo, a automobil je poslat na dodatni pregled skenerom kako bi se utvrdilo da li se u njemu još nešto krije.

Uprava carine ne navodi preko kog prelaza su ova dvojica ušla u Srbiju sa Kosova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare