Kocić: Zakupci štandova su znali da će biti kontrola

LESKOVAC

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić je rekao za JUGpress da su zakupci štandova znali da će biti kontrole inspkecijkih službi na Roštiljijadi.

“Svi su oni to znali jer su pre toga bili u Guči gde je inspekcija takođe vršila kontrole”, rekao je Kocić. On je dodao da mu je žao što je pet standova sinoć zatvoreno ali da to nema nikakve veze ni sa gradom Leskovcem ni sa TOL-om . (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Studio
Studio
9 meseca pre

Ako je vec manifestacija..trebali ste da uvedete pausalni porez za tih par dana … naravno za tako nesto covek treba da bude inteligentan a ne da dodje na mesto direktora TOl-a preko zene koja je frustrirana i kojoj je ponizenje da joj partner bude muzicar jer ona mora da ima ” itelektualca” pored sebe..drzava nebi puno izgubila i manifestacija bi imala svoj smisao..niko od ugostitelja ne treze da neplacaju porez vec traze da ako ih vec grad zove ( a mogu reci i da ih je molio ove godine)da ucesvuju onda bi trebalo malo da sagleda injihovu stranu..Kocicu vi ste veoma pogodni kao stranacka licnos i visoko cenjeni u stranci ali bi trebalo kao covek sa moralom( smatram da imate morala)da se pomerite sa te pozicije i prepustite nekom mladjem i pametnijem da bude na tom mestu ipa je TO leskovca odgovorno mesto za mnooogo pametniju osobu..a ako vas draga Tanja imalo ceni i voli to ce pokazati tako sto vam nece okrenuti ledja ..jer ste niko u za TOL a mnogo u muzici..

Ангор
Ангор
9 meseca pre
Odgovori  Studio

Слажем се са Вама у потпуности, ипак је ово манифестација и треба бити мало и еластично са стр. ПУ.

Zoki
Zoki
9 meseca pre

Kocicu bruko TOL-a i Leskovca. Odlazi i svirkaj, to bar malo znas, ostalo nista.

daca
daca
9 meseca pre

Kad se plati zakup mesta drzavi treba da se plati radnik pa prilozi meso cumur i ostalo a sve je sada duplo skuplje jos kada bi radnike neko prijavio za tih nedelju dana i uzeo svemirsku kasu od 200e+20e mesecno i na njoj davao drzavi jos 20% pljeskavica od 200g bi kostala oko 1200din imajte to u vidu vi pametni …

Ivan
Ivan
9 meseca pre
Odgovori  daca

Tako je.svaka cast

Studio
Studio
9 meseca pre
Odgovori  Ivan

Studio

Komšija
Komšija
9 meseca pre
Odgovori  daca

Lakše je zavući u džep deci, starijima, osobama sa invaliditetom i svima drugima tako što nse ne plati porez,a? Brao be snajke!

Sasa
Sasa
9 meseca pre

Kociću sve i da su znali krivica je na vama kao organizatorima evo i zašto.
1. Roštiljijada u sred leta kada su temperature preko 35 stepeni u hladu, na otvorenom i preko 50, a pored skare pitaj Boga. Rad u ovim uslovima sa aspekta bezbednosti i zdravlja na radu je direktno ugrožavanje zdravlja zaposlenih na štandovima.
2. Ne izdavanje fiskalnih računa treba sankcionisano, ali u kom temperaturnom opsegu rade te kase? Sigurno ne na preko 50 stepeni koliko je na štandovima. Država je ta koja je rekla da su te kase dobre, a vi ste kao organizatori manifestacije trebali da porazmislite i o tome da li će zakupci moći da rade u skladu sa zakonom.
3. Higijenski uslovi na preko 50 stepeni, na otvorenom sa hranom su ludilo nad ludilima i pravo je čudo da se do sad neko nije otrovao hranom ili zarazio nekom bakterijom. Kad bi došli sanitarni i uzeli broševe to bi tek bio šou. Odgovorni bi bili rostiljdžije, a indirektni krivci vi organizatori.
4. Organizovati roštiljijadu usred posta je malo degutantno čak i za nas koji nismo preterani vernici.
5. Praviti roštiljijadu u trenutku kada se deca opremaju za školu i priprema zimnica je zaista idiotizam jer ljudi nemaju bre para da deci kupe po pljeskavicu kad ih izvedu na paradu kiča.
6. Nisam se vozio ali ću se provozati da proverim da li rostiljko izdaje fiskalni račun.

Komšija
Komšija
9 meseca pre
Odgovori  Sasa
  1. Niko ih ne “bije po uši” da učestvuju na Roštiljijadi.
  2. Sa novom fiskalizacijom kase imaju LPFR i VPRF koji omogućuje da kada nema interneta mogu da se izdaju i fiskalizuju računi
  3. Valjda sanitarci obavljaju svoj posao. Nema više načelnika koji “gleda kroz prste”. Pranje ruku i održavanje higijene je lična stvar. Grad je obezbedio vodu i struju za frižidere. Sad, ako neko štedi na sanitarnim uslovima, za to je najmanje kriv grad.
  4. TO ne usvaja verski kalendar. Takođe, od kad smo to svi vernici?
  5. Znači organizatori treba da opremaju decu za školu i dele pljeskavice? Roštiljijada se organizovala devedesetih godina, kada je ekonomska situacija bila možda i teža. Takođe, znam da organizator u svojim mogućnostima deli besplatno veliku pljeskavicu domu za starije, bolnici,… Možda da uputite apel učesnicima da jedan deo, ne malog profita, podele deci.
  6. Molim Vas da prijavite inspekciji ako se ne izdaj fiskalni, jer je utaja PDV-a krađa svih nas.

Na kraju, slažem se da je Roštiljijada od skromne manifestacije započete od strane Mesokombinata, godinama prerasla u šund i kič. U ovakvom formatu bi je svakako trebalo izmestiti, ali to nije obaveza organizatora, već gradskih većnika i odbornika koji treba da pokrenu inicijativu. Pokušao sam da realno sagledam i demantujem Vaše šest tačke u kojima neozbiljno pokušavate da optužite TO. Bez obzira na greške u organizaciji koje su evidentne TO nije isključivi i glavni krivac. Pozdrav i prijatan dan.