Koalicija za slobodu medija upozorava na problem plagiranih Južnih vesti

BEOGRAD-NOVI SAD-KRAGUJEVAC

Koalicija za slobodu medija upozorava da se i posle svih prijava i apela u javnosti, u koje su se uključili i građani i čitaoci, plagirani sajt koji je kopija niškog nezavisnog medija Južne vesti još postoji, radi i nastavlja da obmanjuje javnost, te plasira neistine o članovima stvarne redakcije.

Jedino što se razlikuje na ova dva sajta je sadržaj, jer plagirane Južne vesti ne izveštavaju u javnom interesu niti poštuju Kodeks novinara Srbije, već su deo propagandne mašinerije postavljene od strane aktuelne vlasti, koja služi za diskreditovanje novinara i neistomišljenika.


Koalicija oštro osuđuje crtanje mete glavnoj i odgovornoj urednici “Južnih vesti” Gordani Bjeletić, koju lažni portal optužuje da “laže i manipuliše informacijama” i “ima zadatak da sruši Srpsku naprednu stranku sa vlasti u Nišu”.

Agresivna kampanja protiv Bjeletić usledila je nakon ukazivanja pravih Južnih vesti na diskriminatorsko ponašanje gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, koja je rekla da “neće više davati nikakve izjave za medije koji dodatno komentarišu te izjave”.


Svedoci smo da se tabloidne hajke i diskreditacija nezavisnih novinara nastavljaju svakodnevno u Srbiji, pa i uz pomoć ovakvih alata. Time postaje jasno da država nije stvarno zainteresovana za dijalog i saradnju sa novinarskom profesijom, kako bi zaštitila novinare i pružila im sigurnost i uslove za rad, već joj je cilj da utiša i isključi 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare