Koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš održala  završnu konvenciju na amfiteatru Nišavskog keja 

NIŠ

Koalicija Ujedinjeni- Nada za Niš je na amfiteatru Nišavskog keja uz prisustvo velikog broja pristalica održala završnu konvenciju I poručila da očekuje pobedu opozicije na lokalnim izborima 2 juna..

Konvenciju je otvorio kandidat za gradonačelnika koalicije Ujedinjeni- Nada za Niš Miodrag Stanković. Nakon himne Bože pravde Stanković je rekao će Grad Niš doživeti preporod već u prvih 6 meseci vlasti, da će deca imati besplatne udžbenike I vrtiće kao što imaju u Beogradu, da će ukinuti video nadzor Oko sokolovo I drugu zonu za parkiranje I sprečiti dalju pljačku građana od strane izvršiteljia i javno komunalnih preduzeća, da će radnici nekadašnjih giganata koji potražuju zaostale zarade konačno dobiti svoje zarade, da će radnici stranih kompanija imati normalne uslove za rad a korisnici narodne kuhinje kvalitetnije I učestalije obroke. 

On je istakao da su se sve patriotske stranke ujedinile uz podršku građanskih pokreta I udruženja I da koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš predstavlja građanski i patriotski blok, i kao takva je jedinstvena na ovim izborima”- i pozvao građane da izađu na izbore u Nišu i zaokruže broj 3.. 

Napomenuo je da će se u prvih 6 meseci ispitati poreklo imovine svih javnih funkcionera u poslednjih 20 godina I da će svi koji su oštetili budžet Grada biti izvedeni pred lice pravde.

“Jedina patriotska koalicija koja obećava da će se sprečiti dalja nekontrolisana kupovina nekretnina I zemljišta od strane albanaca preko posrednika”- rekao je Miodrag Stanković.

Slađana Miletić narodna poslanica I potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS rekla je da je koalicija Ujedinjeni- Nada za Niš u svojim redovima ima I prosvetare, lekare, pravnike, ali I studente I da će mladi ljudi biti u fokusu buduće izvršne vlasti. Mladi danas ne vide perspektivu u našem  gradu I zato nam odlaze. Rekla je da je njena misija razvoj juga I jugoistočne Srbije I da će se kao narodna poslanica zajedno sa budućim gradonačelnikom Miodragom Stankovićem boriti ne samo za Grad Niš već za čitav region, jer je Niš u svakom smislu centar jugoistočne Srbije.

 Govorila je o nužnosti decentralizacije, I da će gradske opštine dobiti veće ingerencije ali da će se u funkciju staviti I mesne zajednice I da će građani određivati prioritete I kako se troše pare iz budžeta Grada a ne vladari iz Beograda. 

Ako želite da se Niš pita, onda zaokružite broj 3, Ujedinjeni- Nada za Niš- zaključila je Miletićka. 

Dragoslav Ćirković nekadašnji predsednik gradske opštine Medijana i predsednik GrO Socijaldemokratske stranke rekao je da je Grad Niš postao Grad bede I siromaštva. Da mu je neophodna reforma Gradske uprave, kvalitetnija i dostupnija zdrastvena zaštita. 

“Javna komunalna preduzeća su punih 12 godina u VD statusu, svaka odluka koju direktori preduzeća donese je pod znakom pitanja. SNS drži direktore u strahu I pod kontrolom da bi izvršavali naredbe koje stižu iz Beograda, promenićemo to ukoliko 2 juna zaokružite broj 3, Ujedinjeni- Nada za Niš. Otvorićemo konkurse prilikom zapošljavanja, iskorenićemo partijsko zapošljavanje I uložiti novac u razvoj domaće privrede I poljoprivrede”- istakao je Ćirković.

Na završnoj konvenciji govorili su i ostali predstavnici koalicije, Nenad Bogdanović – Narodna stranka, Slobodan Živković ispred Dosta je bilo, Salih Saitović isped Demokratske unije Roma, kao I nosioci lista gradskih opština, a to su Milan Radulović – opština Pantelej, Novica Tanić – opština Palilula, Svetlana Radovanović – opština Medijana, Bojan Živković – opština Crveni Krst i Jovan Jovanović, opština Niška Banja.

Kandidat za gradonačelnika koalicije Ujedinjeni- Nada za Niš i dugogodišnji lider grupe građana Niš, moj grad Miodrag Stanković, rekao je da očekuje pobedu opozicije na izborima 2 juna I pozvao građane da zaokruže broj 3 Ujedinjeni- Nada za Niš.(kraj)DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare