Koalicija Sloboda: U čijoj je Vladi na Kosovu do sada sedela Srpska lista

GRAČANICA

Koalicija Sloboda saopštila je danas da su njeni članovi izloženi najsurovijoj medijskoj propagandi u Srbiji zbog spota na albanskom jeziku i upitala predstavnike Srpske liste u čijoj su vladi do juče sedeli i u čijim su institucijama radili.

“Kako smo to mi, koji smo za pomirenje i suživot i govorimo jezik sunarodnika, ‘albanski Srbi’, a vi koji pravite dilove i trgovinu i od Srbije i od Kosova patriote? Koliko košta vaš patriotizam? Pitamo u čijim institucijama i u čijoj vladi je do juče sedela Srpska lista? Da li je moguće da mediji Srbije ne znaju da je to vlada Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija ili svesno krše sve etičke kodekse novinarstva, vodeći najsuroviju propagandu protiv Srba koji ostaju da žive ovde, na ognjištima predaka?”, nav+odi se u saopštenju.

Koalicija “Sloboda” navodi i da je predsednik Srbije, a ne oni, izjavio da “Srbija mora da dobije nešto da bi Kosovo dobilo sve”.

“Zašto to ne kažete građanima Srbije, zašto ih lažete, patriote ličnih interesa? Šta piše na glasačkom listiću za predstojeće izbore 6. oktobra? Kome se polaže zakletva nakon izbora? Kakve odluke potpisuju sudije na severu Kosova? Pokažite glasački listić na kom glasate i koji je obeležen sa ‘Republike Kosovo’. Možda to ne znaju građani Srbije, ali Srpska lista zna i svesno obmanjuje javnost, ucenjujući, zastrašujući i primoravajući građane da glasaju za njih, kršeći sve postulate društva”, dodaje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare