Koalicija Niš, moj grad i Novi DSS predali zahtev opozicije MUP za informaciju od javnog značaja u vezi migracije birača

NIŠ

Na inicijativu Novog DSS i koalicije Niš, moj grad, formiran je zahtev za informaciju od javnog značaja Ministarstvu unutrašnjih poslova RS sa ciljem da se ispita da li i u Nišu prema receptu iz Beograda aktuelna vlast planira da uvozi birače. 

Miodrag Stanković gradski odbornik i kopredsednik opozicione koalicije Niš moj grad rekao je da se od Ministarstva unutrašnjih poslova RS traži informacija od javnog značaja, tačan broj prijavljenih lica sa prebivalištem u Nišu na dan 31.12.2022. i novoprijavljenih lica do 17.12.2023. i 08.03.2024. sem novorođenčadi, uz podatak prethodnog prebivališta svih novoprijavljenih lica.

“Ovo je samo jedna od metoda koju smo primenili u cilju razotkrivanja vlasti ukoliko je radila na uvozu birača iz drugih opština I gradova iz okruženja u grad Niš”- rekao je Stanković. 

Slađana Miletić , narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS rekla je da će opozicija uraditi sve što je u njenoj moći da spreči vlast u pokušajima da se učini izborna krađa. 

Kaže da će izbori biti pošteni ili ih ne sme biti- rekla je  Miletićeva. 

Na vest da će dosadašnja premijerka biti nova predsednica Skupštine Srbije kaže da njen politički angažman od početka smatra poniženjem Srbije. 

Na pitanje da li na Narodni pokret za državu koji formiraju naprednjaci opozicija treba da odgovori jednim širokim savezom za izbore, Miletićeva kaže da to “nije nužno” i da je “prioritet borba za izborne uslove koji će omogućiti da građani slobodno biraju”.

“Nema dileme da Srpska Napredna stranka ne krade izbore, I to je radila godinama – rekao je Dragoslav Ćirković gradski odbornik i kopredsednik koalicije Niš, moj grad.

Ćirković je podsetio da je vlast uhvaćena na delu na poslednjim izborima u Beogradu, kao i na republičkim izborima, kada je Evropska komisija došla do saznanja šta se dešava u našoj zemlji. 

” I definitivno mi u Nišu smo rešili da im nedopustimo ama baš nijedan glas da ne ukradu. 

Imamo informacije da na pojedinim adresama sa brojem nula ima po više možda I blizu 40 prijavljenih birača ,I to nam je jasno ukazuje da stvari idu naopako.

Da se ne bi ni jedan glas građana izgubio, danas smo  kao opozicija uradili jednu sjajnu stvar- zaključio je Ćirković.

Zahtev za informaciju od javnog značaja su potpisale sledeće organizacije : Novi DSS, Koalicija Niš, moj grad, Narodna stranka , Pokret za preokret, Novo lice Srbije, Socijaldemokratska stranka I Dosta je bilo. (kraj) NM/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare