Koalicija „Nada“ o nacionalnim interesima i ratnim dnevnicama

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Bratislav Ćosić, poslanički kanidat na listi „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“, naglasio je da su stranke koje čine ovu koaliciju (Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije i Pokret “Nema nazad, iza je Srbija“) apsolutno saglasne da je najvažnija stvar očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije.

„Nema pogađanja oko nacionalnih interesa, nema poklanjanja i prodaje tih interesa. Kad to kažem, pre svega mislim na prostor Kosova i Metohije, kojem je mesto jedino u okviru Srbije. Srbija mora da vodi i brigu o Srbima u okruženju, pre svega u republici Srpskoj, kao i u rasejanju. U unutrašnjoj politici, mora da se povede bespoštedna borba protiv korupcije, koja se sve stvara i neguje u institucijama sistema. Izvešćemo pred lice pravde sve za koje se dokaže da su u njoj učestvovali. Što se tiče zapošljavanja mladih, činjenica je da godišnje jedan manji grad mladih ljudi napusti našu zemlju. Zapošljavanje se ovde svelo na motanje kablova u fabrikama u kojima i visokoškolci rade za minimalac. Mora se promeniti i sistem brige o porodice, gde se deca oduzimaju porodicam zbog nemaštine i daju u hraniteljske porodice. Novac koji se daje hraniteljskim porodicama može se usmeriti u porodice koje imaju socijalnih problema, jer je za decu najnormalnije da žive u porodičnom okruženju.“

Saša Stevčić, predstavnik Pokreta “Nema nazad, iza je Srbija“ koji predvodi general Božidar Delić, govorio je o zalaganju i brizi o ratnim veteranima.

„Težićemo da svima koji su učestvovali u odbrani otadžbine obezbedimo isplatu naknade. Ukoliko to ne bude bilo moguće isplatiti odjednom, trudićemo se da to bude na više rata, tokom četiri godine. Borački dodatak će se ostvarivati bez obzira na godine starosti i imovinsko stanje učesnika u ratu, jedina razlika će biti u zavisnosti od toga ko je gde bio. Prema našim saznanjima, sa teritorije Leskovca na Kosovu je bilo oko 15.300 građana, a samo oko 10% je dobilo ratne dnevnice i to tako što su bili na spiskovima učesnika rata iz nekih drugih opština.“

Stevčić je dodao i da je Pokret “Nema nazad, iza je Srbija“ dva puta od grada Leskovca zatražio da novi trg nosi ime “Heroji sa Paštrika“, ali da do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
General
General
2 godine pre

Ovi su baš izvorni DSS, sve rade sa zakašnjenjem, kao i njihov prvi predsednik Koštunica. Tako su se tek sad setili za “ratne dnevnice”.