Koalicija Moramo: Vreme je da Srbija dobije predsednicu

BEOGRAD

Sutra, u nedelju u 12h, iz Gornjih Nedeljica, selu koje je simbol otpora i građanske pobune, kreće zeleni karavan koalicije MORAMO, saopšteno je danas.

“Predstavićemo kandidate ali i rešenja kako da odbranimo našu zemlju od trovačnica i učinimo da reč struke i građana odzvanja srpskim parlamentom. Takođe, u Nedeljicama ćemo predstaviti i kandidata za predsednika Srbije. Naš kandidat je neko ko je stručan, ko je borac za slobodu, za zdravu životnu sredinu, neko ko je učestvovao na svim protestima Ekološkog ustanka. Vreme je da konačno imamo predsednika koji će govoriti u ime građana ali i struke, ko je ostvaren, ko se vodi načelima slobode i manjinskih prava. Dosta nam je gazdi i šerifa. Vreme je da Srbija dobije predsednicu.

Srbiji su žene i ženska iskustva, ali i generalno sva manjinska iskustva neophodna i to ne zato da bismo se prebrojavali i samo formalno podržavali jedni druge i naše razlike, već zato što samo iz tih i takvih iskustava svi zajedno možemo da se učimo kontinuiranoj političkoj borbi u cilju boljitka čitave zajednice; nama su, za našu politiku neophodni svi oni koji imaju iskustvo “manjine” u društvu, oni koji su marginalizovani, diksriminisani, potcenjeni… od njih se učimo iskustvu otpora i ne pristajanju na iluzije sigurnosti i ucene.

Takođe, treba nam novi patriotizam, ne onaj zasnovan na neprijateljstvima, mitovima, krvi, teritoriji i lažnom ponosu, već jedan sasvim drugačiji koji će biti oličenje naše brige jednih o drugima, naše solidarnosti jednih sa drugima, naše odgovornosti jednih za druge –  patriotizam koji će počivati na angažovanju svih nas oko malih i velikih društvenih pitanja, takav koji će nam povratiti veru u zajednicu koja je duboko poljuljana. Patriotizam koji podrazumeva brigu o prirodnim resursima, patriotizam zbog koga ne dozvoljavamo da se naša imovina rasprodaje zarad punjenja tajkunskih džepova, patriotizam koji podrazumeva brigu o najsiromašnijima i konkretne mere da se razlike između bogatih i siromašnih smanje, odbrane ugroženi a zaštite uzbunjivači i glasnogovornici kritičke misli”, navodi se u saopštenju Koalicije Moramo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare