Koalicija „Boris Tadić-AJMO LJUDI“ : Borićemo se za građanske vrednosti, za decentralizaciju i regionalizaciju

NIŠ

Borićemo se  za građanske vrednosti, za decentralizaciju, regionalizaciju, borićemo se za prava radnika, za novi izborni zakon koji mora imati direktnu izbornost predstavnika građana, a ne kao do sada da samo jedan čovek, predsednik Republike, bude direktno izabran. Želimo što bližu vezu građana i njihovih predstavnika i viši nivo odgovornosti, poručio je Boris Tadić sa tribine koalicije “ Boris Tadić – Ajmo ljudi” održanoj u Nišu. Dodao je da je njihov kandidat za predsednika dr Dragoslav Šumarac, redovni profesor Građevinskog fakulteta, član Evropske akademije nauka, ministar u Vladi dr Zorana Đinđića.      

                 „Upravo na ovaj dan kada obeležavamo pogibijuju dr Zorana Đinđića, ja sam želeo i mi smo  želeli ispred Socijaldemokratske stranke da izađemo sa jednim ovakvim predlogom i rešenjem. Sa druge strane dr Dragoslav Šumarac je eminentno proevropski kandidat , čovek koji je sa  Zoranom utemeljivao  prvu proevropsku vladu u Srbiji i sa ogromnim dostignućem u promeni prostorne politike i započete izgradnje infrastrukture bez koje nema razvoja ni Niša ni drugih regija u Srbiji“, istako je Tadić i dodao da su izabrali Niš za početak kampanje.

                    Socijaldemokratska stranka i koalicija su  pre svega posvećene svetu rada, radnika , promeni Zakona o radu koji su nakon našeg mandata pretvorili Srbiju u zemlju jeftine radne snage i to je proizvelo velike klasne i socijalne razlike danas.

                    „Drugi problem  koji se direktno naslanja na ovaj prvi jeste neravnomeran razvoj naših krajeva i regija. Zato smo svom snagom za decentralizacju Srbiju i za regionalizaciju. Opštinama  treba predati visoke nadležnosti kao što je bilo nekada što bi obezbedilo da u svojim gradovima  i svojim mestima ostaju ljudi koji  mogu da doprinesu njihovom razvoju. Potrebno je ići u proces regionalizacije. Ne može Srbija biti  zemlja jedne autonomne pokrajine“, kazao je Tadić.

                          Da bi smo sve to uradili moramo da imamo  i novi izborni zakon, da imamo mnogo dirikteniji izbor narodnih poslanika nego što ih imamo sada jer naši građani ne znaju za koga  glasaju. Oni glasaju za poslaničke liste pojedinih stranaka i ne znaju ko će ih predstavljati  u Srbiji, kazao je Tadić.

                       „Promena inveticione politike je veoma važna i treba da  bude fokusirana na nerazvijene gradove. Niš je izuzetno važan grad  i mi smo činili veliki napor u svom mandatu da Niš razvijemo. Zaustavljeni smo u pregovorima sa velikim indistrijskim sistemima iz inostranstva. Sada imamo drugačiju okolnost. Ne treba davati podsticaj samo stranim već i domaćim investitorima. Potrebno je napraviti selekciju najdarovitijih niških preduzetnika  koji će investirati“, istako je Boris Tadić.

             Miodrag Stanković iz Niša se nalazi na listi za narodne poslanike.

            „ Ravnomerni regionalni razvoj jeste nešto za šta se zalaže Koalicija „Boris Tadić – Ajmo ljudi“.Radi se o suštinskoj decentralizaciji. Naš zadatak biće da obezbedimo prosperitet našeg grada. Nekada je  Niš bio veliko gradilište sada je Niš postao jad i čemer. Na nivou smo palanke, a ono za šta ću se svakako zalagati je da budžet grada ima veći iznos. Mi se trenutno nalazimo  na istom nivou koji je bio 2012.godine, dok Novi Sad ima tri puta  veći budžet od Niša. Sistem mora da se menja iz korena i svaki deo  Srbije mora da se razvija ravnomerno. Želeli smo da damo šansu mladim ljudima i to se vidi po našoj listi za poslanike. To su pretežno studenti koji su spremni da uzmu budućnost u svoje ruke“, istako je Stanković.

                           Na tribini povećenoj Nišlijama, građanima  se obratio  predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, potpredsednik Socijaldemokratske stranke Miodrag Stanković, predstavnik pokreta 1 od 5 miliona Stefan Novaković , predsednik Bošnjačke građanske stranke i koalicije Tolerancija Jasminko Hadžisalihović, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan, kandidat za premijera Srbije Goran Radosavljević i ostali predstavnici koalicije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare