Ko su najbolji sportisti grada Leskovca i da li su baš svi zaslužili to priznanje

LESKOVAC

Po tradiciji na kraju godine se sumiraju i sportski rezultati, tako da i ove godine nije izostalo proglašenje najboljih sportista, sportskih klubova i organizacija Leskovca u 2021. godini od strane Leskovačkog saveza sportova. Za najbolju sportistkinju proglašena je Maja Miljković, reprezentativka Srbije u košarci. Donosila je medalje i radost svom gradu od pionirskih dana. Nastavila je do danas kao reprezentativka Srbije, kao internacionalac u Belgiji, Španiji, Rusiji, Turskoj, a sada i u rumunskom šampionu, ekipi Sepsija za koji igra u i u Evrokupu.

Najbolji sportista je i član Gradskog veća , do prošle gopdine deo kabineta gradonačelnika, Andrija Atanasković, koji je magistrirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje gde je sada na doktorskim studija. Predvodnik je prvog tima Rukometnog kluba „Dubočica 54“, najbolji igrač i strelac ekipe koja je osvojila drugo mesto na kraju prvog dela prvenstva u najvišem stepenu takmičenja, u Arkus ligi.

Naročito je pokazao svoje sportsko ponašanje ne poslednjoj sednici Skupštine grada Leskovca kada je lično vređao odbornike opoziciji.

Dobro obavešteni tvrde da je , zapravo, Atanasković delio ova priznanja.

Najbolji sportski klub u 2021. godini je Košarkaški klub „Zdravlje Leskovac“ koji je u godini za nama osvojio dominantno prvo mesto u Drugoj ligi i izborili povratak u Prvu, Košarkašku ligu Srbije. Klub sa tradicijom, sjajnim rezultatima, ali i velikom perspektivom. Sjajnu godinu završavaju na deobi 8. mesta na tabeli u najvišem košarkaškom rangu takmičenja u zemlji.

Najbolji trener u 2021. godini je Jelena Stanojević, Karate klub „UNSU“. Nosilac je majstorskog zvanja crni pojas – 5. dan. Predsednik i trener Karate kluba „UNSU“ u kome sada trenira 65 talentovanih dečaka i devojčica, ali i vrhunskih majstora ovog sporta. Na prvenstvu Evrope u Beogradu učestvovalo je 15 takmičara ovog kluba koji su osvojili 16 medalja, od toga 4 zlatne. Svestrana i uvek uspešna, i kao funkcioner kluba i saveza, kao takmičar, ali i kao trener čiji takmičari već donose brojne medalje u naš grad. Sportski radnik za rad u 2021. godini

Nagradu za najboljeg sportskog radnika za rad u 2021. godini dobio je Igor Stojanović, Košarkaški klub „Zdravlje“. Predsednik, alfa i omega kluba koji se posle 12 godina vratio na mesto koje mu po tradiciji pripada. Organizator i pokretačka snaga novog – starog košarkaškog prvoligaša i jedan od najzaslužnijih za to što je 2021. godina označena kao godina leskovačke košarke.

Pedagozi fizičke kulture za rad u 2021. godini – Ivan Cvetanović, Savez za školski sport Leskovac. Posvećen kao profesor, vredan i neumoran u Gradskom savezu za školski sport. Organizator i promoter brojnih školskih takmičenja i organizator većeg broja akcija kojima je obezbeđena pomoć u sportskoj opremi za leskovačke škole.

Za rad u drugim organizacijama za podršku sportu – Aleksandar Cvetanović, Metla komerc – RK „Dubočica 54“. Bio igrač Rukometnog kluba „Dubočica 54“ od 1995. do 1998. godine. Nosio je dres „Vojvodine“ i „Vrbasa“, a zatim kao internacionalac igrao u Grčkoj. Sada je član Upravnog odbora RK „Dubočice“, podrška i pomoć i klubu i svim ljudima u ovom kolektivu i kroz rad u klubu i preko kompanije Metla komerc u kojoj radi.

Proglašene su i mlade nade leskovačkog sporta na osnovu rezultat postignitih pre svega u 2021. godini. To su Đorđe Marković (Mačevalački klub „Dubočica“), Lazar Marinković (Plivački klub „Dubočica“), Neda Ignjatović (Plivački klub „Dubočica“), Marko Stanković (Rukometni klub „Dubočica 54“), Dušan Denić (Rukometni klub „Dubočica 54“), Bobana Ivanovski (Karate klub „Bušido“), Lena Stojiljković (Gimnastički klub „Kolut“), Iva Stevanović (Gimnastički klub „Kolut“), Nataša Blagojević (Ženski fudbalski klub „Lavice Dubočica“), Nikolina Kukić (Ženski fudbalski klub „Lavice Dubočica“), Pavle Joić (Plivački klub „Leskovac“), Andrija Stojiljković (Plivački klub „Leskovac“), Lazar Milenković (ORK „Morava Gepardi“), Tara Kocić (Gimnastički klub „Dubočica“), Bratislav Cvetković, (Karate klub „UNSU“), Mila Nikolić, (Karate klub „UNSU“) i Mina Milenković, (Karate klub „UNSU“).

Dodeljena su i specijalna priznanja, a dobili su ih gradonačelnik Goran Cvetanović za podršku i razvoj sporta u 2021. godini, Igor Denić (Rukometni klub „Dubočica 54“), Ivan Zdravković (Mačevalački klub „Dubočica“), Dragan Mitrović (RK „Meteor“ i RK „Dubočica 54“), Jelica Drašković (Planinarsko skijaški klub „Kukavica“), Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti, Uroš Bulatović (Odbojkaški klub „Dubočica“), Marko Mihajlović (Gradski fudbalski savez Leskovac), Jelena Cvetković (Fudbalski sudija), Saša Starčević (Fudbalski savez Jablaničkog okruga), Dušan Savić (Gradski fudbalski klub Dubočica) i Miloš Stamenković (ORK „Morava Gepardi“).

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u svm obraćanju sportistima rekao da igraju u istom timu i da su ista ekipa.

„Naš cilj je da postignemo što bolje rezultate i ime Leskovca upišemo u sportske anale. Nikada se više nije izdvajalo za sportske klubove, ali pored toga moram da napomenem činjenicu na koju sam izuzetno ponosan, a to je da grad Leskovac vodi računa o svojim sportistima, što potvrđuje i veliki broj nagrada u sklopu Fonda za mlade talente, da sportisti jesu naše nade, naša sadašnjost i naša budućnost. Raduje me što danas, kao i svake godine među sportistima vidim mnogo nasmejanih dečjih lica za koju će Srbija i svet tek čuti. Znajte da grad Leskovac stoji uz vas, imate podršku grada i kada postižete ovako divne rezultate, ali i kada nailazite na prepreke, barijere, jer su one tu da ih savladate, jer što veći broj barijera savladate uspeh je izvesniji, kao i da će nastaviti da vas bodri do vrha.“

Jelena Stanojević, najbolji trener, u svom obraćanju je rekla da u Zakonu o sportu član broj dva kaže da je „sport delatnost koja ke od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Svi mi koji se bavimo sportom to radimo jer neizmerno volimo da se time bavimo. Bezrezervno dajemo od sebe kako bi se nadogradili, kako bi postali bolji ljudi. To je meni svih ovih godina bila zvezda vodilja, a verujem i svim drugim sportistima. Nisam se nijednog trenutka vodila ovim članom zakona i njegovom porukom, ali opet, to što mi radimo i postižemo barem malo doprinosi publicitetu, a time daju na značaju i našem gradu i našoj Srbiji. Ove nagrade su pravi pokazatelj kako se snagom volje i duha može ostvariti svaki naizgled nedostižni cilj, a što posebno pokazuju najmlađi među nama. Sa druge strane, upravo ti najmlađi aktuelni i budući šampioni, dobitnici najprestižnijih sportskih nagradan Grada Leskovca, sada nose i dodatno breme, jer dostići vrh je naizgled lako, ali zadržati se na njemu dugi niz godina je jedan od najtežih zadataka koji treba da postavite sami sebi.“

Andrija Atanasković, najbolji sprtista Leskovca u 2021. godini ističe da je san svakog deteta da postane šampion, da postigne pogodak u poslednjoj sekundi… To su neki najbezbrižniji i najiskreniji snovi jednog deteta. Meni je drago što sam te snove ostvario, ali ovo nije samo moja nagrada, ovo je nagrada Rukometnog kluba „Dubočica“ i svih mojih saigrača.“

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ninina baba
Ninina baba
2 godine pre

Pogledajte CV Maje Miljković pa kažite onda nešto. Napisete najsmesni tekst samo da bi podigli citanost sa poluinformacijama. Čitaoci javlaju…

Pogledali smo...
Pogledali smo...
2 godine pre
Odgovori  Ninina baba

CV Maje Miljković je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, koji ima neka sportistkinja iz Leskovca. Ali, valjda se biralo na osnovu rezultata u 2021., a ne na osnovu CV-ija.
Nemojte vi da branite Maju od nas, odavno mi pratimo njene uspehe i pišemo o njima. Verujemo i da na osnovu našeg pisanja mnogi znaju za ono što piše u njenom CV.
Evo jednog teksta, a koga ne mrzi neka traži i ostale, ima ih…
https://jugpress.com/leskovcanka-maja-miljkovic-na-pripremama-seniorske-reprezentacije-srbije/

mile
mile
2 godine pre

Nina Stanisavljević li nije zaslužila neku nagradu?

Au Mile...
Au Mile...
2 godine pre
Odgovori  mile

Pliva za pogešan klub…

Nina
Nina
2 godine pre

Ne sumnjam njemu niko ne bi ni dodelio nagradu samo on sebi sam.ima vrhunsku karijeru,sve ogromni klubovi ko sto je Vranje.Nina nemoj da te demolarisu odluke dva mala coveka koji sada gaze zbog svog kompleksa.ti ces uvek biti broj 1 a oni nikad vise

Ninin trener
Ninin trener
2 godine pre
Odgovori  Nina

Bravo tata Papi, samo tvoja Nina neka dobija Oktobarske nagrade i sportske. Ugurao si je da bude dvostruki dobitnik Oktobarske nagrade medju doktorima nauka, a srednju skolu nije zavrsila. Da li nemas druge dece u klubu ili je samo ona?
Jos trazis da ti nagrada bude novcana, sramota da te bude.

Ninin fan
Ninin fan
2 godine pre
Odgovori  Ninin trener

Ja mislio da se Oktobarske nagrade daju i na osnovu sportskih rezultata, a ono ispade samo doktorima nauka… A šta ćemo sa ostalim “klincima” plivačima koji su takođe dobili tu nagradu kad i Nina? Ko je njih ugurao, nije valjda tata Papi?
https://jugpress.com/u-leskovcu-dodeljene-oktobarske-nagrade/