KO RUŠI LESKOVAČKI SAJAM?

LESKOVAC

Tema najnovijeg , današnjeg broja Nove Naše reči jeste da li će leskovački sajam biti srušen. List donosi izveštaj sa prezentacije idejnog rešenja, koje je gradu i javnosti ponudio vlasnik zgrade sajma „Delta holding“, šta je na ovu temu i na naša pitanja imao da kaže advokat koji zastupa ovu kompaniju, gradonačelnik Leskovca, ali i građani.

Još jedna tema koja je u ovom broju dobila udarno mesto je uvođenje stečaja u „Interlemindu“, šta su radnici rekli na protestu i da li lokalna samouprava zaista želi da proda hale ovog nekadašnjeg giganta „Džinsiju“, iako postoji zainteresovani investitor iz Nemačke koji je voljan da nastavi proizvodnju plastificiranih limova. Ovaj broj piše i o proslavi gradske slave, Svete Trijice, koju je blagoslovio episkog niški Jovan.

Povodom dana policije načelnik Policijske uprave Leskovac Vladimir Žugić uručio je priznanja službenicima koji su ostvarili izuzetne rezultate u radu, dok je zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović rekao da su miran san građana i bezbednost prioritet svake odgovorne vlasti.

Romima koji su prošli obuku nakon koje mogu konkurisati za subvencije za samozapošljavanje uručeni su sertifikati, Agencija za lokalni ekonomski razvoj je prezentovala projekat „Podrška mikrobiznisa u Srbiji“, većina od 26 protivgradnih stanica na terioriji grada spremna je za dejstvo, teme su o kojima piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Nova Naša reč prenosi rezultate ispitivanja javnog mnenja po pitanju bezbednosti, koje je sproveo Savet za bezbednost grada. Stanje bezbenosti u gradu ispitanici su ocenili oscenom dobro, dok je Policijska uprava iznela podatke prema kojima je stanje bezbednosti na području grada povoljno, kao i da Leskovac spada u bezbedne gradove. Iz Direkcije za urbanizam još jednom su najavili početak izgradnje azila za pse, tokom ovog leta, kao i to da će obeležavanje horizontalne signalizacije početi vrlo brzo.

Nova Naša piše piše o tome kako je obeležen Svetski dan borbe protiv duvanskog dima, kako je protekla najveća škola stripa u osnovonoj školi „Josif Kostić“, šta se dešava u Muzičkoj školi, kako je protekao džez festival, kao i međunarodna smotra učiteljskog stvaralaštva.

Nova Naša reč donosi priču o o tome je kako je generacija maturanata 1959/60. proslavila 55 godina mature, kao i o proslavi 60 godina mature generacije koja je Gimnaziju završila 1955. godine.

Na sportskoj strani leskovački nedeljnik pišeo Aleksi Jugoviću, srpskoj i leskovačkoj košarkarškoj legendi, koji je svoju karijeru nastavio u Americi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare