Ko kome, i da li, daje naloge za obraćanje u leskovačkoj Skupštini grada?

LESKOVAC

Na sednici skupštine Grada Leskovca odbornik Nebojša Cakić (Za Leskovac ZAJEDNO) reklamirajući povredu poslovnika optužio je predsednika skupštine da sednicu vodi tako što mu svi odbornici nisu jednaki.

„Mene ste opomenuli da se ne obraćam direktno odbornicima, a prethodni govornik je to isto uradio i nije opomenut.“

Na ovo mu je predsednik Đurović uputio izvinjenje, a Cakić je nastavljajući obraćanje rekao da je očigledno da je gradonačelnik dao nalog i da je on to lično video.

„Govorio je gradonačelnik gospodinu Filipoviću da mora da izlazi, ali mi se nećemo obraćati i nećemo se osvrtati na ničije komentare. Za nas, ali i za vas, je jedini gradonačelnik, koji vama naređuje i svi vi morate da ga slušate. On je ovde komandant parade i vi svi njega bezuslovno slušate. Mi ćemo da razgovaramo samo sa njim, ostali mogu da pričaju šta god hoće.“

Na ovo izlaganje je reagovao Nenad Filipović (Jedinstvena Srbija) rekavši da svi građani Leskovca znaju da njemu niko i nikada ne može da da nikakav nalog.

„Ja razmišljam svojom glavom i govorim ono što jeste. Ali, takođe, niko nikada neće da mi zabrani da sa bilo kime popričam, da razmenim par rečenica, bilo u vezi sa skupštinom, bilo privatno… Podsetio bih i da sam pre 5-6 godina sedeo u jednom kafiću sa gospodinom Cakićem, video nas je gradonačelnik i rekao da smo se nešto dogovarali. Ni tada se nismo dogovarali i nikada se ništa ne dogovaram, sve što imam ovde javno kažem. Nikakve tajne dogovore nemam, nikoga ne želim da slušam kako ja nešto moram. Kad mi kaže da moram, ja kažem da ne moram. Ovde se nikad nikom ne obraćam direktno, nego indirektno, jer smatram da smo svi na istom zadatku.“

Odbornica Snežana Tasić (Aleksandar Vučić – Za našu decu) je takođe reklamirala povredu poslovnika, jer „smo imali prilike da čujemo da se nakon završene tačke za govornicom iznosi lični stav i lično mišljenje koje bi nekako trebalo da se preslika i na građanstvo da je gradonačelnik komandant parade sa još nekoliko neprimerenih izraza. U svoje lično ime, ali i u ime svojih kolega koji dolaze ispred Srpske napredne sranke, kao i odbornika koji sa nama čine koaliciju, gradonačelnika ne posmatramo kao komandanta parade, niti slepo izvršavamo njegova naređenja. Ovde se radi o poverenju i ideologiji koju mi podržavamo. Radi se o čoveku koji je svaku datu reč i obećanje ispunio, a kada nekad, ne njegovom krivicom, usled datih okolnosti nešto i ne bude onako kako je on rekao da će da bude, on stane ispred sviju nas i dostojanstveno preuzme krivicu, zašta smatram da nema potrebe, ali on to uvek radi. Mi apsolutno imamo sva prava da iznesemo svoje mišljenje na našim sastancima. Nekako je svima interesantno da komentarišu naša politička unutarstranačka kadriranja, bave se SNS-om i poslovnom politikom koju vodi Cvetanović. Mi njemu verujemo, mi smo godinama sa njim, neko i decenijama. Za mene je to čast i zadovoljstvo. Možda pojedinci, doduše to je minoran broj, smatraju da smo u krivu, ali neka tako smatraju. Rezultat izbora je ono što nikada i ni na koji način ne može da stavi znak jednakosti između oni koji misle tako i onih koji misle da treba verovati Cvetanoviću. Ja mu verujem jer me nikad nije lagao”, rekla je odbornica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare