Ko je sve dobio priznanja podružnice Srpskog lekarskog društva u Leskovcu

LESKOVAC


Okružna podružnica Srpskog lekarskog društva održala je danas sastanak u Leskovcu na kome su podeljena priznanja.

Tako je gradonačelniku Leskovca dr sci. med. Goranu Cvetanoviću uručeno godišnje priznanje – diploma za dosadašnji rad i doprinos razvoju i organizaciji zdravstvene službe.

Nagrade su dobili i dr Miomir Proković – povelja, dr Milan Petrović – diploma, dr Radomir Mitić – diploma, dr Goran Stanojević – diploma, dr Dušanka Živković – diploma, dr Biljana Ljubić – zahvalnica, dr Suzana Cvetković – zahvalnica, dr Vanja Ilić – zahvalnica, dr Nela Milenković – zahvalnica i dr Bojan Stanković – zahvalnica.

Predsednik podružnice dr Milan Petrović se zahvalio ćerki pokojne dr Dušanke Živković Ivani koja je došla da primi nagradu u svoje majke nekadašnje dugogodišnje načelnice Infektivnog odeljenja leskovačke bolnice.

U ime svih nagradjenih zahvalio se Cvetanović

„Dobitnik sam mnogih priznanja i nagrada u mnogim sferama delovanja i postupanja. Samo u tekućoj godini pripala mi je Svetosavska nagrada, kao jedinom gradonačeniku u Srbiji, zatim nagrada Kapetan Miša Anastasijević, za razvoj Srbije. Ponosan sam na sve njih, međutim, moram da priznam da su mi najdraže su nagrade dodeljene od strane kolega, zato sam neizmerno počastvovan što se danas nalazim među dobitnicima priznanja Srpskog lekarskog društva. Čestitam svim kolegama koji su se danas našli na listi dobitnika. Drago mi je što vidim ćerku koleginice Živković i čestitam na snazi da u ime majke preuzmete priznanja koja je svojim radom, zalaganjem i energijom to i zaslužila,“ rekao je on.

„Stručnost, posvećenost poslu i predani rad sa pacijentima zaposleni i rukovodstvo bolnice su se pokazali naročito nakon brzog formiranja kovid centra u našem gradu”, rekao je Cvetanović.

” Dva dana je bilo dovoljno ovim ljudima da premeste pacijente i organizuju rad kovid bolnice, radili su tokom dana i noći da sve pripreme. Zahvaljujući tome uspeli su da adekvatnu negu pruže pacijentima kojih je više od 3500 hospitalizovanih od početka rada kovid centra,“ dodao je on.

On je rekao i da je uspešno završena prva faza kompletne rekonstrukcije u čijem okviru su zamenjeni stolarija i rekonstruisana fasada u vrednosti od 5 miliona evra i najavio novu , drugu fazu.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mare
Mare
1 godina pre

Zamolio bih da se javi jedan jedini pacijent koga je Dr.Mesko izlečio.