Ko je sve dobio novac iz budžeta za projekte u oblasti socijalne zaštite

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca dodeljeni su ugovori za finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite. iz budžeta grada biće finansirano 46 projekata ukupne vrednosti 31 milion dinara, a pravo na sufinansiranje je ostvarilo 26 udruženja. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović primećuje da ima mnogo pomaka kada je oblast socijalne zaštite u pitanju.

„Ali ima i mnogo koraka koje ćemo morati da napravimo kako bismo zajedno pomerili sve barijere sa kojima se i dalje naši sugrađani susreću. Ubuduće ćemo biti još istrajniji i odlučniji u izjednačavanju mogućnosti, prevazilaženju stereotipa i prihvatanju različitosti – jer u različitosti leži naša snaga.“

U ime udruženja čiji će se projekti finansirati obratila se Aleksandra Jovanović, predstavnik Udruženja za pomoć MNRO pomenuvši da je ovo udruženje podnelo četiri predloga projekata, koji su zapravo usluge u oblasti socijalne zaštite – vikend predah smeštaj, kamp životnih veština, proširenje kapaciteta dnevnog boravka Duga i podrška Udruženju.

„Odobrena su sredstva od 4,5 miliona dinara a projektima će biti obuhvaćeno 225 osoba sa intelektualnim poteškoćama i članova njihovih porodica. Trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje i podršku nastojati da dostignemo održivost za svoje programe kroz standardizaciju, licenciranje i normativno usklađivanje.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare