Ko će sve dobiti Oktobarsku nagradu

LESKOVAC

Na poslednjoj održanoj sednici skupštine Grada Leskovca odbornici su doneli Odluku o dodeli priznanja i nagrada Grada Leskovca koja se dodeljuju povodom 11. Oktobra.

 Marjan Mihajlović, predsednik Odbora za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Skupštine Grada Leskovca, u svom izveštaju je rekao da je ovaj odbor razmatrao sve pristigle predloge za dodelu priznanja i nagrada povodom 11. oktobra, te ih dostavio skupštini na dalje odlučivanje.

Nebojša Cakić (Za Leskovac ZAJEDNO) podseća da je dodeljivanje ovih nagrada bilo ranijih godina pravno sporno, da je i Ustavni sud o tome odlučivao i da se situacija tek sada vraća u noramlu.

-Smatram da svi predloženi imaju svoje zasluge, ali i da ne zaslužuju da se o njima raspravlja u kasne sate, kada je ova tačka dnevnog reda došla na red. Mi treba da se ovim ljudima ponosimo i da se o njima priča na posebnoj sednici. Jedinu zamerku imam na to što lice koje je predsednik udruženja samog sebe predlaže i dobija nagradu.-

Mirjana Perišić (Za Leskovac ZAJEDNO) govorila je o Danilu Karadžiću, bivšem gimnazijalcu, rekavši da ima impozantnu biografiju.

-Još troje predloženih su moji bivši učenici – Dušan Veličković, Nina Stanisavljević i Uroš Živanović, i zaista sam ponosna što sam imala priliku da upoznam takve ljude. Ja nisam zaslužna za njihove uspehe, ali sam zaista srećna što mogu da uživam kao i svi drugi u njihovom uspehu. Nina i Uroš su deca koja, kao i još nekoliko gimnazijalaca, koji postižu sjajne sportske rezultate. Njihov radni dan počinje oko pola šest ili šest ujutru, ubrzo su u bazenu, pa onda dođu u školu gde ih čekaju školske obaveze, zatim ako stignu da jedu, jedu, da bi popodne opet imali trening, pa u devet uveče legnu da spavaju. I onda dođu meni, kažu da su sve naučili kako se ne bi razlikovali od ostalih i odgovaraju maksimalno spremno na sve što škola pred njih postavi kao izazov. Dušan Veličković je malo stariji, ali i on je ostvario sjajne rezultate. Troje predloženih kolega iz OŠ „Svetozar Marković“ su apsolutni primer kako prosvetni ardnik treba da radi, da se ponaša, deluje i stvara izuzetne generacije.-

Dejan Đorđević (Za Leskovac ZAJEDNO) pohvalio je atletičara Nebojšu Stefanovića i dodao da ne sumnja da su svi predloženi kandidati zaslužili Oktobarsku nagradu.

PREDLOZI

Gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da je predložio za Oktobarsku nagradu – medalja – prof. dr Stojana Radenkovića, matematičara i profesora Mašinskog fakulteta, i  JP „Putevi Srbije“, a za Oktobarsku nagradu – pohvala – predložio „Statovac komerc“ doo, prof. dr Sonju Šalinger, kardiologa, prof. dr Suzanu Đukić, doktora ekonomskih nauka, prof. dr Miodraga Kocića, doktora nauka iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, pukovnika dr Srđana Blagojevića, načelnika VMA, Zorana Vukašinovića, Osnovnu školu u Vučju, OŠ „Bora Stanković“ u Guberevcu i OŠ „Branko Radičević“ u Brestovcu, sveštenika Dalibora Stevanovića, Dušana Veličkovića, Uroša Živanovića, Ninu Stanisavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare