Ko će moći da se vozi besplatno u Leskovcu?

LESKOVAC

Predsednik privremenog organa Goran Cvetanović je na jučerašnjoj sednici govorio i o prevozu, rekavši da je Leskovac uveo povlašćene kategorije građana koji će na teritoriji Leskovca imati besplatan prevoz.

„To su osobe sa invaliditetom, sa posebnim potrebama, njihovi pratioci, uposlenici osnovnih i srednjih škola, deca do srednješkolskog uzrasta, penzioneri sa primanjima do 35.000 dinara, socijalno ugrožene kategorije prema spisku nadležnih organa, trudnice, studenti sa prosekom preko 9, srednješkolci vukovci, roditelji sa tri ili više deteta, deca bez roditelja i deca u hraniteljskim porodicama, ratni veterani, dobrovoljni davaoci krvi preko 50 puta, deca mlađa od 18 godina kojima je jedan roditelj preminuo i druge kategorije po odluci Gradske uprave Grada Leskovca. Iz budžeta grada biće izdvojeno 200 miliona dinara, a prevoznik će biti u obavezi da obavlja delatnost bez obzira da li određena linija finansijski isplativa ili ne.

KO DOBIJA POSAO PREVOZA PUTNIKA NA 20 GODINA?

Grad Leskovac je trenutno u proceduri javno-privatnog partnerstva za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika kako u prigradskom, tako i u gradskom prevozu putnika na teritoriji čitavog grada. Postupak nabavke je završen, odabran je najbolji ponuđač od strane komisije grada, ali i dalje odluka nije zvanična, jer čekamo odluku republičke komisije koja postupa po žalbi firme koja nije dobila. Meni je zadovoljstvo što sve tri firme koje su se javile su iz Leskovca, jer je lakše komunicirati sa nekim ko je ovde, nego van Leskovca. Biće ponovo uspostavljene i nekadašnje gradske linije, a mrežu linija čini ukupno 1.729.643 kilomatara.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
7 meseca pre

More proverite kilometražu. Ovo ko da se odnosi na pola Evrope.

Oi!
Oi!
7 meseca pre

Poštovana redakcijo, ako imate volje, po zakonu o dostupnosti informacija, ispitajte i recite nam, da li je grad raspisao uslove koje prevoznik treba da ispuni, osim da održava redovnost linija? Po meni su to: posedovanje odgovarajućih (niskopodnih) autobusa, prvenstveno zbog osoba koje se otežano kreću, stariji, invalidi… Takođe, autobusi koji se koriste u gradskom prevozu bi trebalo da imaju EURO 6 standard motora (zbog zagađenja, naravno), koji je broj autobusa, koje su gradske linije… Od obećanja se ne živi, videćete da je ovo samo jedna bajka i predizborni marketing.

Dr mr
Dr mr
7 meseca pre

Pet odlaska do grada (doktor,lekovi,penzija,racuni,kontrola)i ode moje ,povecanje penzije i to za razdaljinu od 7_8km,a koliko li tek kosta one koji su udaljeni malo vise