Književni susret i izložba knjiga Dragomira S. Radovanovića

LESKOVAC

U Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” održan je književni susret i izložba knjiga Dragomira S. Radovanovića, koji je, ovom prilikom poklonio biblioteci preko 200 svojih knjiga i CD-a sa svojim knjigama u elektronskom formatu.

Ova publikacija je obrađene kao posebna celina pod nazivom „Autorski fond Dragomira S. Radovanovića“ i moći će da se nađe na Zavičajnom odeljenju. O radu Radovanovića govorio je književnik Miroslav Dimitrijević.

Dragomir S. Radovanović, rođen je 1948. godine u selu Kacabać. Doktor je ekonomskih nauka, profesor, književnik i slikar, član Udruženja književnika Srbije, član Srpske Duhovne Akademije i akademik SKANU.

Književnošću se bavi preko četrdeset godina i piše sve književne žanrove. Bavi se etnografskim i sakupljačkim radom. Do sada je objavio 210 knjiga. Dobitnik je mnogih književnih nagrada i priznanja.

U muzičkom delu programa je učestvovao Atanasije Nedeljković (klarinet), učenik Srednje muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, kao i naratori Dimitrije Stajić i Uroš Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare