Klupe za Stajkovčane

VLASOTINCE

Bezmalo na svim pijačnim tezgama u Srbiji možete naći proizvedenu povrtarsku robu iz sela Stajkovca. Vredni ljudi iz ovog sela danonoćno su na svojim imanjima i mnogi od njih nemaju vreme da bar malo predahnu i odmore se.  Ovo selo ima najviše stanovnika u opštini Vlasotince, a takođe i veliki broj učenika u školskim klupama do četvrtog razreda.
– Neformalna grupa ,,Za moj kraj” iz Stajkovca aplicirala je u volonterskom konkursu ,,Šta nam teško” u okviru ,,Nacionalnog programa volontiranja mladih Mladi su zakon”. Program sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, Ce Gradom iz Obrenovca, Tim 42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije – upoznaje nas Lidija Stanković, profesorka književnosti u vlasotinačkoj Tehničkoj školi, inače stanovnica sela Stajkovca, sa akcijom koju sprovodi neformalna grupa mladih ,,Za moj kraj” iz ovog sela.


Za koje namene ste utrošili odobrena sredstva ?
– Odobrena finansijska sredstva iskorišćena su za kupovinu materijala za pravljenje parkovskih klupa.
A ko je pravio te klupe ?
– Njih su volonterski pravili učenici Tehničke škole iz Vlasotinca, dualnog obrazovnog profila bravar-zavarivač na časovima praktične nastave u školskim radionicama, zajedno sa svojim nastavnicima.


I gde su postavljene te klupe ?
– Klupe su postavljene u selu Stajkovcu, ispred pošte i u školskom dvorištu. Treba posebno naglasiti da je selo Stajkovce  jedno od retkih seoskih mesta sa pozitivnim prirodnim priraštajem i da u ovom selu gotovo da nema migracije.
Šta je bio vaš motiv u ovom slučaju ?


– Naša je želja da Stajkovce učinimo još lepšim za život i zato smo podarili ove klupe za sve one koji žive i vredno rade u našem selu – veli preduzimljiva Lidija Stanković, profesorka književnosti u vlasotinačkoj Tehničkoj školi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare