Klinika za ortopediju UKC Niš ponela ime akademika profesora dr Milorada Mitkovića 

NIŠ

Klinika za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš, od 19.januara i zvanično nosi ime jednog od najvećih imena srpske ortopedije akademika profesora dr Milorada Mitkovića.

      “Univerzitetski klinički centar je bio, jeste i biće ponosan, što je akademik Milorad Mitković bio deo lekarskog tima, direktor 21 godinu, što je ostavio legat desetinama i stotinama lekara, koji su zahvaljujući njemu, mogli da pruže delić, ili sve ono što je pružao profesor Mitković i sve one nagrade koje je zaslužio je malo, naspram onoga što je on dao svojoj zemlji, društvu, pacijentima u svome gradu, ali i u drugim zemljama i gradovima“ , rekao je na komemoraciji akademika Mitkovića prvi čovek UKC profesor dr Zoran Perišić kada je i obećao da će pokrenuti inicijativu da ortopedska klinika niškog Univerzitetskog kliničkog centra ponese njegovo ime i da ga na taj način, večno sačuvamo od zaborava. Sada je obećanje i realizovano.

    Profesor Milorad Mitković, bio je jedan od prvih stalnih članova SANU i član mnogih stručnih udruženja i organizacija. Autor je više stotina naučnih radova i nekoliko stručnih udžbenika i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

    Profesor dr Milorad Mitković, preminuo je  7. aprila 2021.godine, u svojoj 71. godini, u kasnim večernjim satima u Univerzitetskom kliničkom centru, gde je vodio višednevnu bitku za život lečeći se od bolesti izazvane Kovidom-19.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare