Klinika za kardiohirurgiju dobija najmoćniju laboratoriju na Balkanu pa i Evropi

NIŠ

                  Ne postoji ni jedna jedina analiza koja se neće moći raditi u ovoj laboratoriji!, kaže dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju KC Niš najavljujući da će ova klinika uskoro postati bogatija za još jednu laboratoriju koja će biti opremljena najsavremenijim aparatima.

                “ Realno je ocekivati da ova laboratorija bude potpuno funkcionalna u septembru ove godine”, dodaje Milić zahvaljujući se Američkim prijateljima na ovako moćnoj donaciji koja će služiti u lečenju gradjana Niša ali i cele Srbije. Dakle vrednost donacije je skoro milion dolara.

                “Sada sa velikim zadovoljstvom obavestavam javnost da je 6. aprila  završen tender koji je sprovela Komanda Američke Vojske za Evropu kojim će Medicinski fakultet u Nišu, Grad Niš i naša Otadzbina dobiti najmoćniju laboratoriju za genetska istrazivanja i tipizaciju tkiva ne samo na Balkanu već jednu od najmoćnijih u Evropi”, naglašava dr Dragan Milić.

                  Nova laboratorija će biti opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima mežu kojima su i SeqStudio genetic analyzer, 4- capillary instrument, čija je vrednost 84.000 evra bez pdv-a,  FlexMap 3D system u vrednosti od  70.000 evra bez pdv-a, dva Izolatora nukleinskih kiselina Kingfisher Flex with 96 deep Each u vrednosti od 120 000 evra bez pdv-a, GeneChip Scanner 3000 7G čija je vrednost 260 000 evra bez pdv-a, ali i Tape Station, SpectraMax iD3 Multi Mode reader,   Nanodrop system. Ukupna vrednost ovih aparata je preko 107.000 evra bez pdv-a.

                 “Tu je još i prateća laboratorijska oprema, specijalni frižideri, pipetori, vortex-i, termocicleri, Hamilton pipete,  u vrednosti od 150 000 evra  bez pdv-a”, kaže dr Dragan Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare