Klinika za kardiohirurgiju dobiće Banku krvi

NIŠ

Klinika za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš dobila prvi i najvazniji deo opreme za Banku krvi koja će  biti funkcionalna već za nekoliko meseci, kaže direktor ove Klinike profesor dr Dragan Milić.                           

“Ova aparatura potpuno automatizovanim procesom izuzetno brzo i bez mogućnosti greške odredjuje krvne grupe, Rh faktor i druge parametre krvi koji su neophodni za utvrdjivanje kompatibilnosti. Pored činjenice da će krvni derivati u slučaju potrebe biti dostupni odmah našim pacijentima, moći ćemo i da bolesnicima koji se podvrgavaju najtežim operacijama, gde se očekuju obilna krvarenja, da preoperativno uzmemo krv i da je vratimo tokom ili neposredno posle operacije. Metoda koja se koristi samo u najeminentnijim centrima u svetu”, kazao je profesor dr Dragan Milić.

Ovu opremu u vrednosti od 50 000 evra obezbedila je Izraelska ambasada u Beogradu.

“Iskreno se zahvaljujemo njegovoj ekselenciji, ambasadoru Izraela u Srbiji, gospodinu Yahel Vilanu na posvećenosti u zbližavanju naša dva naroda i države. Koristimo priliku i da našim prijateljima čestitamo praznik svetlosti – Hannuka sameach!”, dodao je dr Dragan Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare