Klinici za dečije interne bolesti donirane igračke

NIŠ

   Povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka, kompanija „Leoni“ , da bi se pokazala kao društveno odgovorna i sa željom da olakša bolničke dane deci oboleloj od raka, donirala je adekvatne igračke za mališane koji se leče na Klinici za dečije interne bolesti UKC Niš. Donaciju je uručio direktor kompanije „Leoni“ za ovaj deo Evrope Pierluigi Ghione.

  Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš profesor dr Zoran Perišić, zahvalio se kompaniji “Leoni“ na društvenoj odgovornosti i prijateljstvu.

                                „Olakšati i ulepšati mališanima boravak u bolnici cilj je medicinskog osoblja svakodnevno, a akcije društveno odgovornih kopanija dodatni su vetar u leđa. U UKC Niš uvek imate iskrenog prijatelja što verujem da znate. Pokušaćemo da i u vremenu koje je pred nama opravdamo sve ono što je kompanija „Leoni“ ulagala u nas . Nadam se da ćemo i u narednim godinama nastaviti dobru saradnju i realizovati još zajedničkih projekata“, istakao je profesor dr Perišić.

                                  Pomoćnik direktora Klinike za dečije interne bolesti kojoj i pripada odeljenje za lečenje dece obolele od malignih bolesti, dr Dejan Milojević, izrazio je zabrinutost zbog neslavnog trenda kada su maligne bolesti kod najmlađih u pitanju.

                                    „Ono što nas brine jeste činjenica da je broj dece koja obolevaju od malignih bolesti unazad nekoliko godina u značajnom porastu. Koliko mogućnosti to dozvoljavaju, mi pacijente odnosno decu koja završe ciklus terapije, puštamo da dane provode kod svojih kuća, a lečenje se odvije preko dnevne bolnice. Iz tog razloga danas je na odeljenju samo šestoro dece”, rekao je dr Milojević napomenuvši da Srbija još uvek nema zvaničan kancer registar, te ne postoji jedinstvena statistika, ali oko 30 mališana godišnje samo u Nišu dobije dijagnozu nekog tipa kancera.

                                   Donaciju je uručio direktor kompanije „Leoni“ za ovaj deo Evrope Pierluigi Ghione.

                                     „Drago mi je da možemo da skromno doprinesemo obeležavanju ovog dana. Sa gospodinom Perišićem sarađujem od kako sam na čelu ove kompanije u Srbiji. Današnja donacija je simbolična, a razgovarali smo o tome kako bi naša kompanija mogla da pomogne i vrednijom donacijom u vidu medicnskih aparata koji bi doprpineli boljem lečenju dece i to ćemo uskoro i realizovati“, rekao je direktor kompanije „Leoni“ Pijerluiđi naglasivši da je kompanija „Leoni“ od samog početka uključena u društveni život zajednice u kojoj posluje i da pomaže projekte koji su namenjeni prvenstveno mladima i deci, kako kroz obezbeđivanje uslova za njihovo odrastanje i obrazovanje, tako i unapređenje uslova za lečenja.

                                Međunarodni dan dece obolele od raka obeležava se 15. februara sa ciljem podizanja svesti o malignim bolestima u dečijem uzrastu, i dodatne podrške naporima koji imaju za cilj obezbeđivanje adekvatne dijagnostike, lečenja i podrške porodicama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare