KKK “Nais” u Paraćinu “zakotrljao kolica”, umalo pobeda

NIŠ

Košarkaši u  kolicima KKK „Nais“ su krenuli sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije (PLS). Prvi takmičarski vikend je bio u Paraćinu gde su se „Naisovci“ sastali sa ekipama iz Beograda, šampionom Singidunumom i Despotom.  


Naravno igrači Singidunuma, najiskusniji u okviru PLS, igrači koji čine okosnicu reprezentacije Srbije, nisu dozvolili bilo kakvu neizvesnost. Ipak igrači iz Niša su u svojoj prvoj takmičarskoj utakmici, pokazali da će na svakom turniru dati sve od sebe. To se zaista i desilo u utakmici u kojoj je neizvesnosti bilo do poslednjeg sekunda utakmice.

Despot je posle odličnih 20 minuta igre i 10 poena prednosti, u nastavku utakmice nije nastavio u istom ritmu, što su Nišlije znali da iskoriste. Na svega pet sekundi do kraja, pri rezultatu 30:28 za Despot, trener Naisa, Miljan Hadžović, zatražio je tajm aut, nacrtao akciju i svi prisutni su bili u iščekivanju. Slaven Nonković je zauzeo poziciju u uglu terena, dobio dobar pas i uputio šut za tri poena. Lopta se dva puta zavrtela na obruču i iskliznula iz koša. Bez obzira na minimalan poraz, igrač KKK „Nais“ su bili ponosni na svoju prvu neizvesnu takmičarsku utakmicu od svog osnivanja. Prve poene na jednoj utakmici PLS-а postigao je igrač Nišlija, Darko Živković.

Sledeći turnir se igra za dve sedmice u Bijeljini, a protivnici će biti favorizovane i iskusne ekipe domaćina KKK „Bijeljina“ i vicešampiona „Dunav“ iz Apatina.

KKK Singidunum – KKK Nais 62:20
KKK Singidunum:
 Gojaković 6 (3 sk), Rabrenović 2 (3 sk), Ćirković 24 (21 sk, 16 as), Mitrović 14 (1 sk), Plazačić 16 (13 sk)
KKK Nais: Živković 4 (1 sk), Hadžović 6 (9 sk, 1 as), Šimandli 2 (4 sk), Kostić 2 (3 sk, 2 as), Nonković 2 (3 sk, 2 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as)

KKK Despot – KKK Nais 30:28
KKK Despot: Jovanović 6 (3sk, 1 as), Mihajlović 3 (3 sk, 1 as), Živanović 10 (6 sk 1 as), Vukašinović 2 (9 sk, 3 as), Pavlović 6 (5 sk), Saliu, Vajović, Kostić, Bicok 3, Fucić
KKK Nais: Živković (1 sk), Hadžović 4 (8 sk, 1 as), Šimandli, Kostić 4 (5 sk, 2 as), Jovanović 14 (5 sk, 2 as), Nonković 2 (5 sk, 3 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare